Followers

EXCHANGE LINK

selamat kembali...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 12:20 AM

0

mak dan abah selamat tiba...


da lama aku tak update blog, rasa2 mcm da 3 minggu. tak sempat chor...mcm2 hal yg jadi, tak sempat nak pikir langsung. 18hb ari tu menjemput mak dan abah dari klia...dah selamat tiba parents aku dari mengerjakan haji. alhamdulillah...
nak dijadikan crita...mak dan abah yg menyambut kitaorang kat klia tu. mana taknye mak dan abah orang yg pertama kuar dari flight. kitaorang plak yg tercari2 kat balai ketibaan, sebab tu aku ngan adik laki aku xde kat pic di atas. adoiyai...

pada hari yg sama gak botak melangsungkan kenduri perkahwinan di perlis, sori la chor...pakcik tak dapat menghadiri perkahwinan anda. apa2 pun tahniah diucapkan, semoga berkekalan sampai ke akhir hayat la yea. amin...

minggu lepas plak aku dilanda demam...seminggu gak la. perubahan cuaca gamaknye...kejap panas, lepas tu hujan...dan panas balik; sebab tu la demam rasanye (penilaian aku terhadap cuaca semakin bagus)...

p/s: da boleh start update balik lepas nih...

m. night shyamalan buat hal lagi...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 11:07 PM

0

muka tak bersalah...

yeah...m.night shyamalan (mns) telah membuat onar lagi. dem!!! beliau terlampau bagus dalam bab2 membuat onar terhadap perasaan orang lain (aku bercerita pasal movie...) . seperti movie2 dia yg lain, aku rasa penglibatan beliau dalam movie terbaru nih lebih ok dan menarik dari layan the last airbander. mau taknye, pilihan pelakon untuk the last airbander macam tangkap muat je. semua pelakon dari kaum kerabat dia...

ok...aku baru je layan movie terbaru iaitu devil. memang best, tambah2 aku layan sorang2 kat rumah. buat aku rasa terkujat je...apsal aku terkujat? abis citer tu pasal 5 orang terperangkap dalam lif, lampu terpadam je dah ada sorang mati. terpadam je lagi...sorang mati. yg lagi seram dalam kalangan 5 orang tu rupanye ada setan sekor...standard la, mns punya movie penuh dengan tanda tanya. macam movie dia yg sebelum nih, the happening...sampai ke sudah aku tak berapa nak paham. huhu~


setan...

aku rekemenkan korang layan citer nih, tak rugi download pun (dah banyak orang donlod sekarang nih...) tak bosan dan tak pedih kan mata. woot~


p/s: red devil a.k.a setan merah menang semalam. glory2...

saya suka la...terima kaseh yea...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 2:07 PM

2

yeah!!! sebelum membaca entry baru aku nih, apa kata kita layan lagu dari Bon Jovi se frame dulu. hahaha... ala, kasi mood baik dulu. aku tau bagi orang yg bekerja pada ari isnin mesti rasa berat mata, bontot dan macam2 lagi...orang macam aku plak steady meady jea. ngee~



dah abis layan? ayuh...


dem!!! aku rindu gila...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 3:45 AM

0

time2 nak tido macam ni la, kat kepala otak aku asyik dok teringat je yg jauh di sana. pejam mata...teringat, buka mata...teringat gak nak pegi toilet pun sama, asyik teringat je. memang betul la orang selalu kata, kalau kita jatuh cinta...kemana2 pun akan asyik teringat. dem!!! aku rindu gila nih...last aku jumpa pun time balik penang, sebulan yg lepas rasanye. sebulan bagi aku dah kira cukup lama. perasaan aku sekarang nih dah di ibaratkan sama macam ah long yg tunggu peminjam bayar balik duit; penuh perasaan rindu, dendam, geram, marah dan macam2 lagi. tapi aku rasa perasaan ah long lagi teruk kot, ari2 dia rasa macam tu...ye tak?

tak pe...next week dah balik penang, jadi boleh la nak lepas perasaan rindu nih. aku tak dapat bayangkan perasaan aku time tu nanti; rindu dan terharu rasanye. hahaha...
rindu dah pasti...yg terharunye sebab...


idola baru aku...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 12:34 AM

3

kalau dulu2 masa sekolah mesti cikgu ada tanya pasal idola kan? "murid2...sapa yg menjadi idola awak dan kenapa awak pilih idola tersebut?" dan bila semua bagi tau idola masing2 "ok...cikgu nak awak semua tulis karangan pasal idola masing2 yea..." yup...aku masih ingat. start dari darjah 4 sampai la ke form 3...tiap2 tahun silibus yg sama untuk bahasa melayu iaitu memperkenalkan idola masing2 ke seluruh kelas. tapi yg pelik, tiap2 tahun idola tu mesti berubah tak pernah pun kekal. mana tak nye, cikgu dah tanya...masing2 dah panik; secara random terus je petik nama yg ingat. hahaha...

aku sampai sekarang tak ingat nama idola yg aku sebut masa sekolah dulu, sapa ek? nevermind...yg penting masa sekarang nih aku dah dapat idola baru. idola baru aku adalah...barney stinson. yup...barney stinson. terkenal dengan tag line 'suit up', memang menarik aku menjadikan sebagai idola. perwatakan yg kemas dan sentiasa 'awesome' serta 'cool'. kerja yg boleh dikatakan menarik dan sentiasa berahsia. paling penting pandai memikat pompuan, wooo...itu yg menarik. penuh dengan teori2 memikat yg sentiasa aku ikuti terutama bila oleng bagi tau yg beliau ada blog sendiri...

dan untuk pengetahuan korang, barney stinson ni adalah watak dalam citer how i met your mother. hehehe...

suit up - barney stinson


p/s: idola aku sebenarnye adalah cikgu hapidz sebab 'lagend'...wait for it...'dairy'

sabtu = saturday = bosan yg amat...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 2:52 AM

0

ari sabtu datang lagi...cuti beb. patutnye aku mesti rasa hepi dan seronok macam bebudak sekolah yg sekarang nih tengah bercuti...kecuali yg ambik spm dan bakal ambik stpm (study la yea). bosan...bosan...bebudak lain semua tak ada kat rumah, selamat la lan klux2 klan ada kat rumah. kalau lan klux2 klan nak pegi ofis gak ari sabtu...sahih aku mengeras sorang2 kat rumah nih. hidup aku ari2 bergelumang dengan internet 24/7 termasuk la ari sabtu nih, tapi aku dah immune dah ngan internet nih. mau taknye...ari2 buka benda yg sama. kalau aku buka google pun akan type benda yg sama...ari2 buat bnda yg sama...'f' word betul...

cuma malam baru la rasa macam ada life sket sebabnye oleng bawa balik cupcake. comel betul cupcake yg oleng bawa balik. errr...awek oleng yg buat rupanye, sedap gak. time kaseh awek oleng...kalau rajin buat la lagi yea. kenyang la sket kita orang yg dok kat rumah bujang ni ha...



sepatutnye comel, tapi aku dah geget separuh. hahaha...


pukul 11 ada bola, tapi tengok game lain la sebab game man utd di tunda, errr...aku ingatkan orang eropah power main bola atas salji rupanye salah. tak pe2...yg penting man utd still di atas takhta liga epl lagi...

disember datang lagi...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 2:12 AM

0

lama aku tak buat entry, ngenge... ari ni dah masuk 3 disember 2010, tinggal lagi beberapa minggu untuk kita tinggalkan tahun 2010 dan masuk ke tahun baru iaitu 2011. bulan 12 mengingatkan aku tentang umur aku dah cukup besar...yup, cukup besar. akhir bulan ni nanti genap la umor aku yg ke 2x, hahaha...mana boleh kasi tau, kantoi la nanti. walaupun umor tu hanya nombor tapi aku saja rahsiakan, ala2 artis kononnye aku rasa...

aku tak tau la azam aku tahun ni tercapai ke tak? ehhh...aku ada azam ke tahun ni? aku rasa tiap2 tahun sama je...cuma azam untuk kawen je lagi aku tak capai. tu lain citer...boleh pasang pada tahun2 yg akan datang. tapi tiap2 tahun aku sentiasa dengar lagu nih...my december dari linkin park. bukan nak agungkan lagu ni, tapi saja seronok2 untuk dengar...kena plak lagu ni untuk dimainkan pada bulan disember...pe2 hal layan dulu lagu nih...adios~







p/s: start dari sekarang sapa2 nak kasi hadiah tu mula la mencari yea. nanti aku bagi tau tarikhnye. hehehe...

tunggu punya pasal...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 3:18 AM

0


dei ! kasi tunggu sekejap...

seronok ke kalau menunggu nih? hahaha... memang tak seronok kan? kalau boleh semua nak cepat dan pantas. tapi ada certain case kena la tunggu...ye tak? tapi seyes, aku bukan jenis yg suka tunggu...diturunkan dari tabiat cikgu hapidz agaknye. like father, like son la katakan. huhu...contoh yg membuatkan aku tak suka menunggu, asal nampak barang yg aku berkenan (sah2 GUNDAM) memang aku akan terus beli...tak payah la nak tunggu2 jusco card ke apa ke (aku bukan jenis yg suka membeli belah yea). dem!!! dah beli baru la aku perasan duit tak berapa nak cukup...tapi tu belakang punya crita yg penting dah dapat pe yg aku nak.

tapi ada banyak lagi yg aku kena tunggu dalam kehidupan sebagai mudasfreakz...alahai, nak kena tunggu lagi ke? yup, dah tentu...nak awek? kena tunggu tackle dulu. nak keje? kena tunggu habis belajar dulu. nak kawen? nak kena tunggu duit banyak. nak anak? nak kena tunggu...(ni tak payah citer la yea). nak makan nan pak putra? kena tunggu sejam baru boleh makan.

p/s: sanggup ke aku menunggu lebih lama? dem!! aku sebenarnye tengah lapar sekarang nih...


mana hilang mood aku nih?

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 1:51 AM

0


mood...oh! mood...


aku ingat kan pompuan je yg tak de mood...rupa2nye laki pun sama. dem!!! boleh berjangkit ke? dengan sapa plak aku berjangkit penyakit tak de mood nih? berjangkit dengan pompuan jauh sekali la sebab setahu aku kat rumah ni ada 3 org je yg tinggal...lan klux2 klan, van dame dan aku. oleng dan otai plak balik kampung dari minggu lepas lagi. errr...de pompuan ke kat rumah sewa aku nih. jangan mak lampir sudey, seram aku di buatnye. ngee~

hahaha...jangan korang kata aku ni macam pompuan, tiap2 bulan de je yg datang. aku laki sejati ye, tak dapat di sangkal lagi. mahukan pembuktian? tapi ari ni aku memang rasa macam tak de mood sangat. ntah pasal apa ntah...mungkin ada masa laki pun akan rasa macam ni, tapi tak de la teruk sangat dan takkan la nak happy go lucky 24/7. memang tak berapa rasa best kalau ada perasaan macam nih. message ngan A.T pun macam nak dengan tak nak je...betul2 punya tak de perasaan langsung nak message. kalau la ada org buat lawak bangang time2 macam nih, aku rasa mau patah tulang rusuk aku kejekan. ganas...ganas...

ikutkan rasa malas nak tulis entry untuk malam ni...ehh!! da pagi rupanye, tapi saja je nak buang masa. al maklum lah sekarang da jadi penganggur terhormat...bila lagi nak buang masa macam nih. lepas dapat keje nanti, haram...tak dapat dah peluang macam nih. by the way, aku rasa teramat malas sekarang nih. semalas malas aku, hari ni yang paling malas bagi aku...

p/s: tak de mood pun boleh buat entry panjang?

meratah dengan lahap...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 1:25 AM

0

entry sebelum ni citer pasal belajar bahasa dengan meng'indon'kan ayat. di pagi ni plak aku nak masukkan entry makan. yeah!! kita citer pasal makan...tambah kalau time2 macam ni pekena teh tarik ke memang sedap. ye tak?


ok...berbalik kepada topik kita nih. korang pernah makan dengan lahap tak? yup...makan dengan lahap dan rakus sekali. macam tak pernah jumpa makanan seminggu...mesti pernah kan? situasi aku pun sama macam tu, tapi bukan aku la...ni citer pasal si mamat yg aku tengok sendiri depan mata. sebelum nih aku tengok mamat ni maintain je, makan pun ala2 kadar...senang citer makan dengan sopannye.

tapi semenjak dua menjak nih, aku tengok selera mamat ni semakin besar...tak cukup satu. kalau dah tak cukup satu mestila tambah 2, 3 dan so on...malam tadi, memang aku terkejut besar yg amat. mau tak nye kali nih selera si mamat ni 'kaw2' punya besar, mengikut nafsu betul. aku rasa org2 lain pun tak semua bernafsu macam si mamat nih...

oh! by the way, nama si mamat ni ialah berbatov...yup dia meratah dengan lahap kelab blackburn. 5 gol bai...memang betul2 selera jin la tak pun selera red devil. hahaha...


lahap beno ko...


p/s: aku lupa nak letak berbatov dalam fantasy football, rugi point oiii...




belajar bahasa: gampang...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 9:22 PM

1

hampa sungguh aku malam ni, ingatkan A.T online...rupanye tak online langsung. tido la kot. tak pe, malam ni kita buat projek baru plak...malam ni kita belajar bahasa. GAMPANG...apa itu gampang? asal marah mesti keluar dari mulut perkataan ni...asal suka pun boleh gak keluar gampang ni. so, mari kita selidik sikit maksud di sebalik perkataan gampang ni...

perkataan gampang ni memang berasal dari indonesia. kalau korang tak tau...korang gampang. kalau mengikut dari kamus dewan edisi ke empat, gampang ni membawa maksud mudah, ringan, sepi dan juga anak haram. mengikut kamus inggeris-melayu dewan pulak ia membawa maksud bastard dan childs play (mudah la tu)...tapi macam biasa la, kat malaysia kebanyakkan kita memang suka untuk memaki hamun dengan menggunakan perkataan ni serta berselang seli dengan perkataan inggeris yang paling femes iaitu f**k untuk mendapat kemanisan ayat. so, no wonder lah perkataan yg berasal dari indon nih membuat kan ayat maki hamun kat malaysia menjadi sedap. kalau tak percaya...cubalah. anda buat...anda dapat...

kat bawah ni contoh2 ayat sebelum dan selepas di indonkan


contoh ayat 1:

"mudah gila buat nastran patran nih..."

di indonkan

"gampang gila buat nastran patran nih..."


contoh ayat 2:

"anak haram, pe la ko merepek kat wall fb aku nih..."

di indonkan

"gampang, pe la ko merepek kat wall fb aku nih..."

nampak tak, contoh ayat ke 2 tu? rasa sedap je kalau menyebutnye, macam ayat berlapik walaupun berbaur maki hamun...berbanding dengan contoh ayat 1, rasa macam tak kena je kan?


gampang ingat @ mudah ingat?


p/s: bukan untuk tatapan kanak2 di bawah umor...

perginya seorang blogger...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 11:52 AM

0

sedih...memang sedih. dah lama aku pendam perasaan sedih aku ni. lan klux2 klan pun sama macam aku gak, hari2 berkabung. mana tak nye, dulu antara kalangan blogger bmcd beliau la yg paling aktif membuat blog. entry2 yg slalu di postkan mesti best, klakar, kejam, pedas dan sebagainye. orang yg aku maksudkan tak lain dan tak bukan ialah coklatchips. melalui blognye iaitu Ctrl.Alt.Del korang boleh baca apa pandangan beliau terhadap alam maya nih, kehidupan masa lampau beliau dan banyak lagi la...

lama betul...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 12:42 PM

0

bosan betul dok kat rumah ari ni, semenjak abis final keje aku bangun...tido, bangun...tido balik, bangun balik...kemudian tido. wah!!! memang champion la...selamat la rumah sewa ni panas kalau tuan rumah baik hati g tambah aircond mau tak bangun 2 ari. kalau otai mau seminggu dia tido...dia tu memang champion tido antara bebudak bmcd. haha...

mengada betul la kau nih...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 7:11 PM

0

awek korang mengada tak? kalau dia nak sesuatu barang ada tak dia buat perangai manja, merengek, menyampah, sampah dan sebagainya? hasil pencarian aku selama berjam2 kat u tube aku terjumpa video nih (padahal aku nak cari video2 yg extreme, angker dan ganas) agak2 ada tak gaya manja macam video kat bawah ni?

selangkah ke alam TOYOL...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 4:53 PM

2

yeah!!! dah setel pun final paper...rasa macam baru melepaskan angin sepoi2 bahasa yg berkumpul lama dari perut pun ada gak. lega betul...
paper last aku tadi adalah HEAT TRANSFER (terima kaseh fkm sebab tambah subjek ni untuk kitaorng)...subjek yang aku rasa sepanjang sem nih macam tak belajar apa2 pun, memang pun...memang susah dan payah gila kalau nak cari aku dalam kelas tu. bukan sebab student ramai tapi sebab memang aku tak masuk. kalau aku pun tak masuk kelas, otai lagi la 22 kali ganda sama malas ngan aku.

tapi soalan final macam biasa dari sem2 lepas still sama je bentuk soalan, yg ubahnye nilai untuk di kira. nama pun study last2 minit, teknik dan tactics mesti ada punya. bukan teknik menjawab dengan betul dan bukan teknik study smart. last2 minit nak study smart?poyo je aku dengar... teknik yg aku guna ni merupakan teknik ilmu hitam (sebab aku jawab guna pensil ikut jenis pen yg korang guna) iaitu dengan menggunakan toyol. ala...dah biasa sangat dah kan?

man utd dan A.T...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 3:21 AM

0

tinggal satu je lagi paper final. yes!!! akhirnye akan tiba masa untuk melepaskan sengsara diri dari study last2 minit...tapi ahad ni iaitu esok bersamaan 21.11.2010 aku akan struggle untuk subjek pemindahan haba (heat transfer) plak, errr...ada guna ke nanti masa keje? demit...nape la fakulti boleh tambah subjek ni. malas aku nak pikir...sok study senang crita...

lepas abis je paper persamaan dan perbezaan, terus ajak otai g subaidah untuk makan sambil tengok bola. biasa la, malam tadi ada game man utd...kalau kipas susah mati (die hard fan) mesti la kena tengok. wajib!!!
dan yang penting sekali point fantasy football aku mencanak naik, evra score tu. perkara yg paling penting sekali untuk di highlightkn adalah...point dah sama dengan chelsial yg kalah kepada birmingham. arsengal pun turut sama join club dengan chelsial. tahniah...

salam aidil adha...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 1:58 PM

0


salam aidil adha kepada yg mengenali diri ini dan juga kepada seluruh umat Islam...

cinta jarak jauh...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 12:29 AM

0

sejuk...sejuk...baru lepas mandi, dah jadi kebiasaan aku untuk mandi tengah2 malam. padahal mak aku dah warning banyak kali, "along...jangan selalu mandi malam, karang peparu berair baru tau..." biasa la anak laki ketegaq (degil) la sket. ok...mengadap balik depan laptop. tergerak hati nak buka blog. apa2 hal play kan lagu dulu dalam playlist kasi feel sket, lagu pilihan one republic - secrets...

tajuk apa la aku nak letak untuk post kali nih. last2 baru aku rasa nak letak 'cinta jarak jauh...' ada kena mengena dengan aku ke? mestila ada...

sorry...sorry...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 5:11 AM

0

dah pukul 5.20 pagi, tak boleh nak tido lagi. macam2 gaya tido aku dah buat dari lentang sampai la ke kuak rama2...hasilnye tetap sama, tak boleh nak tido. mungkin sebab masih teringat lagi apa yg A.T cakap masa call malam tadi. masuk A.T, dah 3 orang cakap kata aku bad mood bila bercakap kat phone...aku pun hairan gak. adakah aku datang bulan? mungkin tidak...lelaki sejati kot, boleh pulak datang bulan. hahaha...

be serius o.k, sekarang bukan masanye untuk melawak. mungkin sebab nada suara aku yg macho nih berubah jadi suara ala2 penyanyi black yg menyanyi sofea jane tu kot? atau mungkin sebab aku lapar? dipikir2 balik mungkin sebab aku pressure dengan final exam...maybe. aku pikir memang sebab final (jawapan yg aku rasa paling relaven). buat A.T, orang mintak maaf sesangat sebab semalam tu. memang orang tak sedar pe yg orang cakapkan...tapi rasanye macam borak2 biasa je seperti malam2 sebelum nih. mungkin tak sedari ada kot ayat yg menyinggung perasaan awak. sekali lagi orang mintak maaf ye...

tapi dalam marah2 awak tu, sanggup gak awak cari "benda" yg orang minat tu ye. ni yg membuatkan orang rasa terharu sesangat. terima kaseh diucapkan...hujung bulan nanti boleh kasi tak?

sorry ye A.T...

p/s: berapa banyak mungkin la... :)

cuti - cuti belajar...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 1:50 AM

0

ari ni punya la berjalan - jalan (cuti - cuti belajar), aku dah rasa macam paper final dah abis. lokasi yg di tujui adalah ke dataran pahlawan (dp). seperti biasa, kalo nak kuar berjalan - jalan ni nak kena ada geng baru la best. muka yg selalu ikut tak lain dan tak bukan...oleng dan otai. dah memang hobi kalau petang2 jumaat untuk kuar mencuci mata kat dp nih. shopping? camon la...mana la ada duit nak beli. takkan la asal berjalan ke dp nak kena shopping? tapi yg aku pelik duit laju gak keluar kat dp nih. heran betul...

otai ngan oleng

ari ni ingat nak window shopping je, last2 tersangkut plak nak tengok muvee skyline. ingatkan best la sangat, trailer bukan kemain gempak aku tengok kat youtube. last2 aku dapat rasa muvee ni da macam sama ngan muvee independence day, cloverfield dan war of the world. motif citer ni pun aku tak tau, yg aku tau aku dah kerugian sebanyak rm8 kat tokey gsc. dem!!!

gaya oleng macam nak beli je

sebelum tengok wayang sempat la tengok barang2 kulit. aku dah lama berkenan dengan dompet kulit rushai ni terutama yg handmade punya, menawan hati kot. dompet aku pun da berapa lama pakai, da tiba masanye untuk cari pengganti. kalo tengok pic atas pun, oleng dok tengah belek2 dompet. berkenan la tu...

korang jangan try delster...otai dah terkena

lepas abis muvee...perut pun dah berbunyi, lapar siot. apa lagi...gerak ke kota laksamana, kat situ ada satu kedai nan (pak putra). sekali sekala nak gak try kedai2 yg direkemenkan oleh member. kedai pak putra ni pun direkemenkan oleh mr. ben...BEN CHOICE la katakan. ok, gak...roti nan memang lembut. aku suka...tambah2 ada plak keju, memang layan abis. tapi memang kena tahan sabar sket la, sebab ramai orang...bak kata otai "sabar menanti"...sejam kot tunggu untuk makan yg tak sampai 5 minit. huhu~

p/s: A.T...da tau ke hint tu?

kelegaan di situ...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 6:54 PM

0

ari ni baru start paper final...boleh tahan la soalan final kali nih. cuak aku...agak2 boleh score ke tak? ada gap seminggu sebelum paper solid plak. solid la kepala otak aku nanti...adoiyai!!
kuar je dari dewan benda pertama yg aku pikir mana nak dapat air. jawab soalan tadi memang buatkan aku haus, padahal tulis dan tekan calculator je...tapi aku rasa dah macam bercakap plak time final tu...

singgah jap kedai tujuh - sebelas, beli air...kebetulan kat sebelah ada showroom untuk proton. pe lagi, cuci la mata jap. eeehhh!!! ramai betul orang...patut la ramai orang, diorang nak tengok inspira rupanye (A.T, orang da tengok inspira dari jarak dekat). sambil minum sempat la cuit2 body kereta inspira...sebijik macam lancer. aku tengok kejap je...sebab orang pun da bertambah ramai, aku pun blah. tak tahan panas...kebetulan orang yg keje kat situ da 2 3 kali pandang aku. ingat aku nak curi inspira la tu...

sampai rumah...landing atas toto...on laptop...layan youtube lagi best. search punya search, aku terjumpa video nih. macam baru je...sebab aku tak pernah tengok lagi video nih. korang nak tau video pe?

gadis cun, seksi, lawa abisss...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 12:19 AM

0

satu fenomena telah melanda rumah sewa aku...ni semua gara2 pembawakan oleng. citernye nak cari wallpaper untuk desktop pc nye yg baru tu, terus kepada penemuan yg di LUAR JANGKAAN dan LUAR BIASA...pe yg luar jangkaan dan luar biasa? itu korang kena la cari sendiri (khas untuk anak jantan sahaja), kalo untuk kaum hawa aku cadangkan tak payah la bersusah payah search sebab korang pasti akan merasa jelez yg amat. huhu~

elly tran ha

dan yang pasti aku tetap setia dengan gadis2 korea. woot~

p/s: A.T...post ni tak sesuai untuk anda baca. haha...

kepala besar, botak dan biru...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 1:39 AM

2

mengikut pengiraan lagi 2 ari aku nak start first paper final. tapi macam biasa dan coolnye aku tak mula study lagi. mantap sangatkah aku nih? hint da kasik...nak buka buku tu yg rasa berat sesangat. da rasa macam sebijik boldozer yg tindih buku tu, berat sesangat. boleh plak malam td terikut ajakan mr.ben untuk layan muvee. dan macam biasa ditemani ahli kelab wayang bmcd yg setia tak lain dan tak bukan, oleng. abih pitih weiii...hahaha~
berhibur sebelum final, tak salahkan?

muvee yg jadi pilihan untuk ditonton dikala kebosanan adalah megamind. mamat yg berkepala besar, botak dan warna kulit biru serta berkawan ngan ikan alien yg menjadi villian dan merupakan hero dalam citer nih. duhhh!!!
tapi ok la untk layan citer nih, bnyak gak scene yg lawak...korang kena tngk br la tau jalan citer dia, tak pun kalau korang rajin menunggu dengan tabah...donlod je citer nih nnt. hehehe...

megamind (da macam toyol aku tngk)...

p/s: aku malas nak citer panjang dalam post nih. nak tido awal...3.30 pagi. demm!!!

journey to the south la plak...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 11:00 PM

0

ari ni aku penat bai...perjalanan aku jauh ari nih, beratus kilometer. da sambut depavali (sambut cuti yea) kt penang, elok la balik ke mlaka smula. sudah2 la cuti...balik buka buku untuk final plak, kang tak terjawab plak final. balik awal bukan apa, nak temankan A.T tengok pameran pengantin yg buat kat shah alam...bukan kemain ramai lagi org. aku rasa kebanyakkan org yg datang tu semua nak langsungkan perkahwinan nnt. so, diorang tengok la pe2 yg patut kat pameran tu. banyak yg ada, dari kad sampai la ke pakej perkahwinan. apsal aku ngan A.T tngk pameran pengantin tu? da nak kawen ke? hahaha...rahsia!!!

pameran pengantin kat sacc

lepas je tngk pameran pengantin, gerak plak ke tempat feveret aku di kala itu. mana lagi kalo bukan kedai makan kt seksyen 2. perut da berbunyi macam2 lagu...lapo kot, bertolak dari rumah berbekalkan karipap yg sebesar...alahai, malas aku nak cakap. yg penting skarang perut mesti mau di isi.

lepas je sesi memenuhkan perut, A.T ajak bersenam. cayalah A.T, ni yg buatkan org sayangkan awk lebey. dengan tank yg penuh, maka bermulalah perjalanan mengelilingi tasek kt shah alam tu...lokasi yg hendak di tuju adalah wet world. kata A.T ada aquarium kt situ. aku ingatkn tempat tu juz datang untuk bersuka ria sambil bermain dengan air je, kalau diikutkn main air kt bilik air pn da best. huhu...banyak gak ikan yang aku tngk. dari yg kecik sampai la sebesar2 pemeluk...aku ingat nak beli la sekor arowana untuk buat goreng atau masak 3 rasa. sahih sdap...

penyu air tawar...A.T minat binatang nih

dalam banyak2 ikan kat dalam aquarium tu, A.T begitu concern terhadap binatang kat atas...dan paling best, banyak2 komen yg kuar dari mulut A.T..."penyu ni hidungnye macam b*b*". hahaha...

p/s: A.T lain kali blh la g tngk penyu ni lg yea...

glory...glory...again...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 1:36 AM

0


park kembali menyengat...

2 gol dari park telah mnyelamatkan maruah kelab man utd dari seri ngan wolves. kalo seri la 1-1 mau muka ferguson merah kaw2 punya meh...kemenangan 6 kali berturut untuk man utd. syabas inspektor sahab...

journey to the north...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 10:50 PM

0

sok da cuti...kepada penganut agama hindu diucapkan hepi deepavali. sempena sok da cuti dan plan nk ke kenduri bersama A.T pun cancel...so, aku ingat baik balik penang jap. lagi pun semua adik2 berkumpul kat rumah bt masa skarang nih. plan kononnye nk bertolak ke penang awal pagi, sesudah subuh la citernye. tp lepas je subuh...ngan mata pun skali berlabuh. jaga2 je da pukul 11 pagi...alahai mau lambat sampai penang nanti. pe lagi kelam kabut la jawabnye...

minyak enjin da ok...air cukup...tayar de bunga lagi dan angin ada (kalo botak pun aku bw gak, mn de duit nk tukar) tu la rutin kalo nak berjalan jauh. biasa la kalo kereta laju nih msti mau kena jg, pendek kata mcm jaga bini la. hehe...
singgah cimb jap, kuarkn duit...baru la selesa nk jalan jauh kalo dompet da berisi. minyak pun da isi penuh...terus gerak kuar dari ayer kroh. baru 30 minit bergerak atas highway, da ada simptom2 yg kejap lagi aku akan pening...da kena berenti kt kawasan rehat, tido jap. da agak dah, mesti tido x cukup (tido sekurang2nye 8 jam seperti bayi yg sihat)

aku dari dulu sampai skarang kalo bawa kereta mana dok kat lane kiri...semuanye kanan. aksi cucuk2 nih jgn cakap la...da biasa dah. dari seremban ke shah alam cucuk porsche je, silih berganti ngan lancer dan bnyk la...dari shah alam ke rawang cucuk lori plak. dem...memang bnyk lori, naik gerun plak aku tngk. tetiba teringat akan org tersayang (parents, adik2, A.T, cikgu2 sekolah, scandal..ops!!!). lepak jap kat rawang, buang pe2 yg patut. dari rawang sampai la ke penang, aku drive non-stop...kuat gak la kereta aku nih. kuat ke? kuasa turbo ke? tipu ke?

korang rasa, aku bawa kereta pe?










kancil 660 yg rasanye lebih laju dari kereta korang. huhu~

tube...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 2:24 AM

2

da bnyak tube skarang nih...

skarang da ramai aku tngk blogger yang buat review pasal video2 yg ada kt youtube. rating blog diorang bukan kemain mencanak naik...salah satu blog yg aku suka masuk dan singgah tubelawak (bukan promote, juz share saja). citer bukan kemain punya panjang, last2 video yg diletaknye xde plak sangkut paut dengan citer td. tapi kira nice gak la...bosan2 boleh la gak layan (ambil perhatian kepada yg tngh bosan skarang nih)...

dalam bnyk2 video kt youtube tu...aku ada minat ray william johnson show yg dikenali sbagai equal three (=3). aku x tau pe maksud simbol tu, oleng cakap da macam simbol *tut*. ray akan slalu review video2 yg ada kt youtube. slalunye dia akan review 3 video...kalo korang tngk mmg klakar...salah satunya:

equal three (=3)

banyak betul ragam manusia kat dunia nih. kalo korang tngk show ni macam2 perangai ada...pe2 hal pun aku harap korang enjoy yea...

p/s: bulan satu lmbt lg tp da bnyk jemputan kenduri kawen...15 n 16hb di dalam dilema. huhu~


setan merah...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 6:13 AM

0



manchester united 3 - 0 bursapor

fletcher 48
obertan 73
bebe 77

superb!!!

sunday the best...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 9:50 PM

2

penat beb...baru je selesai mnyahut seruan kerajaan berjalan 10,000 langkah sehari. lokasinye...sunway pyramid. huhu~

ari ni ahad bersamaan dengan 31 oktober 2010, kuar temankan cik A.T g kenduri kawin kt PJ. sambil tu sempat la usha2 sket pelamin pengantin. haha...curik2 idea yang patut. tp lambat lagi kot nk langsungkn...keje pn blom, nk bg cik A.T makan apa nnt? pasir? sahih lps ni kena tukar gigi besi plak...

lepas makan kenduri, ati pn senang n bertambah perut yang kenyang bergerak ke lokasi seterusnye. sunway pyramid...untuk layan movie plak. movie pilihan adalah takers, not bad la citer dia...tapi aku boleh tahan 10 minit pertama je, lepas tu terus gelap. hehe... sampai babak bunuh membunuh baru aku jaga balik. boleh tiru skill2 diorang n praktikkan kt rmh sewa lepas nih...

takers, not bad movie la...

lepas je abis movie, gerak balik ke shah alam...sempat la singgah tengok jualan gudang dulu. mn tau ada barang2 menarik boleh beli ke. tp xde berkenan di ati, so cancel la jawabnye...rasanye cik A.T ada berkenan ngan hand bag tp dia tak berani nak g tngk takut terbeli plak...

sedap ke?

aktiviti last sebelum balik adalah mengisi perut. ingatkan nasi kenduri tngahari tadi da cukup...rupa2nye x cukup. da sampai petang da lapar balik...cik A.T, sori la yea blanja awk makan yang simple je...tapi kira ok la kan dari trus berlapar. hehe...

p/s: pastikan masa kenduri, anda makan bnyak2...tak rugi pun

rukun Islam ke lima...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 10:00 PM

0


sabtu, 30 oktober 2010...keberangkatan parents aku ke tanah suci mekah untuk menunaikan rukun Islam ke 5. kesemua urusan di setelkan oleh tabung haji, so xde jemaah2 lain macam parents aku nih kelam kabut nk ke sana sini. bnyk2 trima kasih kepada tabung haji...

p/s: aku berharap sangat parents aku dapat menunaikan haji dengan sempurna dan selamat pergi dan pulang nanti...

marah pun tak guna...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 5:49 AM

0


kalau ikutkan ati aku yang amarah dan lagi bengang yang amat sangat, mau je aku ambik AK47 tembak laptop aku ni ha. biar berlubang...biar rosak terus...boleh plak last2 minit ni nak hang, boleh plak trus blank skrin dan yang pasti boleh plak last2 minit ni aku tak boleh nak siapkan assignment yang tinggal tak seberapa tu...camon la sok da la aku nak antar assignment nih...

tapi apakan daya, kalau marah ngan berbuih mulut pun tak guna gak. paham plak laptop nih...terpaksa la aku format balik, sambil mulut tak berenti2 maki hamun (marah punya pasal, nak buat macam mana...). selamat la oleng ada cd windows xp, kalo tak...melabur duit lagi la nak beli cd. selamat la aku sempat recover balik fail2 yang aku save. paling tak best, aku terlupa plak nak save kan skali video girl generation. demm...

p/s: pastikan thumdrive sentiasa di lubang port usb 2.0 pc atau laptop anda...dan paling penting sentiasa save keje dalam thumbdrive. huhu~

kesetiaan...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 5:47 AM

1


fidelity = kesetiaan

mengikut kamus dewan bahasa dan pustaka jilid ke-empat (kalau korang rajin, tngkkn betul atau tak), kesetiaan bermaksud perihal setia, keteguhan hati - stainless steel kot (yang lain aku tak berapa pasti) dalam hal perkahwinan, persahabatan, dan lain2. setiakah korang dengan kekasih korang pada masa skarang nih? tak kisahlah sama ada korang laki atau perempuan...

p/s: kesetiaan aku adalah menunggu dengan sabar...

masa...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 5:11 AM

0

dem...da pukul 5.15 pagi dah, mata tak nak plak rasa nak tutup. maybe sebab aku da pekena indocafe + susu fernleaf lan klux2 klan (sori lan...aku ambik susu sket, 3 sudu je...aku tengok ko tido nyenyak tak sampai ati aku nk kejut...). dengan hujan lagi kalo boleh tido memang best. aku rasa A.T mesti tngah mimpi sekarang nih...

dalam aku dok renung2 laptop nih, baru aku pikir...da 4 bulan aku kat melaka maju untuk sem nih. bulan depan da nak start final...satu apa pun rasa macam tak masuk dalam kepala otak. asal baca je,tido...tu tak masuk lagi ngan layan movienye, berpoya2 kat jusco, m.p, dataran pahlawan, tesco (giant tak best sebab tak ada gadis2 untuk cuci mata). huhu...
4 paper untuk final kali nih...dan yang pasti aku sambut raya haji kat melaka jawabnye.

ohhh!!! raya di perantauan...kali ni beza sket keadaannye, mak ngan abah plak tak ada kat sini mengerjakan rukun Islam yang ke 5...berempat la adik2 aku nanti kt penang. aku nak suggest la supaya diorang datang melaka beraya skali ngan aku. bukan slalu nak beraya jauh dari rumah, tapi kalo da tak ada sedara mara yang dekat mau sebak di dada walaupun raya haji nih tak ada la semeriah mana pun.
cik A.T...nak datang s.alam beraya boleh?

p/s: da genap 4 bulan ngan cik A.T padahal knal bukan kemain bertahun lagi...


selesai sudah...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 5:18 AM

0

da 2 hari aku tido lambat nak siapkan assignment solid. dem...kucar kacir betul aku punya waktu tido. macam mana aku nak membesar dengan sihat kalo macam nih selalu? ari ni pada pukul 5.15 pagi, siap gak assignment...dan ari2 yang berikutnya tak akan ada waktu lepaking sebab da beratur assignment tunggu turn untuk disiapkan. asyik lepaking je, mana la nak siap. salah diri sendiri gak nih...padan muka!!!

semenjak ada internet nih, aku rasa proses peng'update'pan blog aku semakin lancar. trimas untuk en.lan klux2 klan sebab sudi guna nama untuk pasang internet kat rumah yang plan asalnya nak pasang 3 bulan yang lepas. dah nak dekat2 nak final baru nak pasang tapi kira ok la da x payah aku nak perabihkan duit untuk lepaking kat taj yang merupakan tempat paling best kalo datang kat area batu berendam nih. subaidah kat mitc pun kalah la... kalo boleh lan klux2 klan ko sponsorkan la skali bil nanti yea. pe ada hal ko kan engineer kan? haha...


p/s: A.T...cik abg ni da pikir masak2 nak pakai baju apa nanti...pagoda dan jeans. bos anda pasti kalah nanti.ngee~

A.T muncul...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 5:20 AM

0

A.T? apa tu A.T? semut? cok kodok? ok...A.T ni memang tak sama langsung dengan E.T (The Extra Terrestrial) mahu pun bersaudara dengan alien kepala besar dan berjari macam ranting kayu tu. A.T ni shortname (nama pendek) kepada pendatang baru dalam hidup aku. ditegaskan disini...A.T bukannya PATI yea. dulu pendatang baru dalam hidup aku boleh bawa sana-sini...senyap je xde nak bantah pun. asal tank penuh ke mana2 pun boleh, tapi sekali da meragam terbang gak duit aku. haiii...NLC bila la kau nak baik dari sakit nih? :(

aku pikir buat masa skarang setakat sini kot intro untuk A.T yang bagi aku cukup istimewa...ala, aku pun tiru macam proton gak masa nak kenalkan dengan kereta baru diorang Inspira...tak boleh bagi info lebih2 lagi pasal A.T nih...sebab A.T tengah pantau blog. hahaha...apa2 hal ari sabtu nanti keluar untuk kali ke 5 dengan A.T...

adios...

ahad yang kacau...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 4:47 AM

0

tengah sedap tido...tetiba aku terjaga. dem!!! pe benda la bising2 kt luar, ari ahad kot. tngk enset...baru pkl 8 pagi. awal lagi nih...diorang tak tau ke yang aku perlukan tido yang cukup at least 8 jam tak lebih n tak kurang. aku pun bangun dengan rajinnye g usha kat tingkap. ramai gila pakcik2 berkumpul kat luar siap pegang sabit, parang yg sorang siap bawa chainsaw lagi. aku ingat kecoh2 sebab beli ikan kat apek yang slalu memekak pg2, ni da macam nak bergadoh je aku tngk...

lepas berkumpul...pakcik2 yg bising ni semua berpecah masuk lorong masing2. ini da macam cari orang nak tetak je, muka sorang2 da serius aku tngk...dalam seminit kalo ikut kiraan aku la, de lori besar masuk kat lorong rumah sewa aku ni. korang nak tau pe yg ada kt atas lori tu? ada la dahan2 yang kena potong, lalang, semua ada la...termasuk la skali sampah. cisss!!! ada gotong royong rupanye. aku ingatkan pe la td, bukan kemain bising lg sampai aku terjaga. xpe la...aku sambung balik tido...

edit...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 1:50 AM

0

abis rombakan aku buat kt blog nih...dulu ada manga dalam blog aku ni,semua aku da buangkan lagi pun link nak ke onemanga da x boleh guna dah...kalo nak layan manga skarang ni pun kena buka mangastream...ada la lg 2 3 manga yang boleh nak layan lagi...


aku pun da malas nak tukar kaler2 font nih (biasa la,blogger yang ikut suka ati)...dengan templates baru nih,aku ingat nak ikut je ngan kaler font yang ada...kalau yang dulu2 tu saja2 je gatal tangan nak ubah itu, nak ubah yang ni :p

2 3 ari lagi,aku ingat nak citer macam mana life aku hidup ngan 4 malaun (lan klux2 klan, oleng, z van dame n otai) kat rumah nih...

adios dulu...

muka da berseri...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 5:40 PM

0

Tajuk kasi gempak sket ala2 macam nak jual sabun eumora...betul ke ejaan eumora macam nih? lantak la...ada aku kisah ngan sabun nih. bukan dapat duit pun kalo promote. eeeuuuu~

da tinggal 2 paper je lagi...semalam da abis satu paper,BMCD 4543...korang tau paper pe nih? buka buku dewan bahasa n pustaka. haha...tak de la. semalam aku ada exam paper ke - 3 KEBOLEHARAPAN DAN KUALITI REKABENTUK...dari segi menjawabnye tu memang macam tak de harapan pun nak score. huhu~
soalan tak susah...nak memikir dan menjawab tu yang susah...adoiyai!!! - tawakal je la...da la ngan kalkulator aku tak boleh on masa nak buat kira2. time2 nak hujung sem ada je nak rosak...slamat la kurt medi hulurkan bantuan (bukan jawapan ye...) ngan hulurkan kalkulator kat aku...so, soalan kira2 da dianggap setel. ngee~

lepas je paper, sesi bergambar untuk kelas 4BMCD diambil berlatar belakangkn dewan besar...dalam gambo tu mesti la aku yang paling kacak n ensem...




2 pukulan maut dan 1 tendangan maut...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 12:49 AM

2

da rasa macam kena tendangan kamen rider ja...

hoho...pejam celik dah masuk final exam. cepat betul masa berlalu...sekarang dah tinggal 3 paper dari 5 paper semuanya. 3 paper pun boleh tahan gak la nanti terutama paper last (vibration), apa yang bergetar pun aku tak tau la...

dah tau paper susah tapi aku tengok diri aku ni rilek ja (da penuh ilmu ke der?). gentar beb...gua memang gentar!!!

mau kena tendangan macam ni, meletup aku weiii...jadi macam raksasa dalam crita kamen rider, semua sama dari dulu sampai la sekarang...da lebih kurang macam aku terasa penuh ilmu di dada...(pe yang ko merepek ni s!@#n?)

buat member2 kelas 4BMCD...aku ucapkan selamat berjaya n berbahagia. gud luck 2 all...(dem...aku punya theme blog ni macam nak kena tukar ja...)


da xde projek sampai mati...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 4:46 AM

0

huahua...da boleh start balik tulis blog. ewah selama nih macam aku penulis blog yang setia je. weiii...aku nak habaq mai, projek sampai mati aku da siap dah...siap kena komen dari ergonomic eng. lagi...tankiu la pn. miza sebab bagi tunjuk ajar...2 tiket penerbangan ke parit, perak nanti aku pos yea...nak ke paris tak dapat la cek no....

da brapa lama aku tak tulis ha? ada la dalam 3 & 4 bulan kot.kan? lama gak tu. tak dapat mood time tuh, skarang baru la ada feel sket nak tulis. tapi macam biasa la tulis yang ntahapaapantah.ngee~ tup...tap...da nak abis blajaq. huahua...da tak lama tuh. nak kena buat countdown nih!!!

apa apa hal pun aku nak preview wallpaper baru laptop aku.ngee~



SNSD fan la katakan.wakaka!!! (muka ganas tapi hati ada taman der!!!)

Allo, kasi klik la banyak kali.:)