Followers

EXCHANGE LINK

selamat hari raya aidilfitri...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 9:26 PM

0


 di sini mudasfreakz ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN buat keluarga, bakal akan jadi keluarga (A.T), member2 kampung, sekolah, poli dan U, blogger2, jiran2 satu taman dan seangkatan dengannya...


 p/s: ucapan ni khas untuk peminat arsenal:



berbuka gaya arab. yeke?

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 1:39 PM

0

banyak? tak ada lah...

wooo...hampir penuh meja makan. ni aku dan A.T pekena kat Arabian Kitchen seksyen 20. boleh tahan la...sedap pn sedap. nasi pun banyak, siap ada kuih muih lagi, memang best la. lagi pun aku tak pernah makan kat restoran ala2 arab yg berasal dari kelantan. terbaek!!!

p/s: bulan posa aku malas nak taip panjang2...


kuala lumpur...sesat?

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 3:12 PM

0

tinggi wooo...

SESAT DI KUALA LUMPUR

Sesat di Kuala Lumpur
Dosa dan pahala bercampur
Tapi kita perlu hidup
Kita perlu terus hidup

Terima kasih tuan dan nyonya
Doa selamat kami pohonkan
Pada Tuhan maha Kuasa
Tuhan Maha Kuasa

Mungkin kita kan temui
Kebahagiaan di Kuala Lumpur
Dan mungkin kita akan kecewa
Mungkin kikta akan jadi kaya, dalam lumpur
Mungkin kita akan terpedaya
Mungkin kita akan terpedaya

Mungkin ada jalan di Kuala Lumpur
Jalan bahagia
Mungkin kita akan kecewa
Mungkin kita akan jadi alpa serta lupa
Mungkin kita akan terpedaya
Mungkin kita akan jadi kaya serta lupa
Dan mungkin kita lupa pada asalnya
Mungkin kita lupa pada asalnya
Mungkin kita lupa pada asalnya...

p/s: alhamdulillah...buat masa sekarang ni tak la sesat lagi dengan ada nya papago. peace...

cemburu...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 6:58 AM

1

wah...mana tahan macam nih!!!

cemburu. hmmm...sapa cakap laki tak ada perasaan cemburu tu? habaq mai kat aku sat. tak semua perasaan cemburu tu mesti di kaitkan dengan perempuan, sedikit sebanyak mesti terpalit gak perasaan cemburu tu pada laki. se"cool2 ketul ais" laki pun mesti ada punya. tapi tengok situasi gak la kalau nak cemburu, takkan la semua benda nak cemburu ye tak?

jom tengok situasi ni, contoh la yea...

A: U...kawan I nak ajak kuar tengok wayang la...
B: yeke? laki @ pompuan?
A: laki...
B: ooo...U kuar berdua je ke? atau ada member2 lain?
A: tak ada member lain, just I dan kawan I je yg tengok wayang. dah lama kita orang tak tengok 
     wayang...
B: errkk!!!

ok, haruskah B merasa cemburu? mungkin orang akan bercakap, "think positive bro...diorang kan just kawan, lagi pun maybe dah lama tak jumpa tu..." atau "biar la...tak kan la ko nak sekat kebebasan dia nak berkawan...". yup, banyak sangat pandangan orang kalau tak terkena kat batang hidung sendiri...tapi bagi B yg terkena dah tak ada dah positive2 thinking nih. bayangkan keluar berdua tengok wayang, kalau ngan diri sendiri tak apa la tapi dengan orang lain...no way nak pikir positive yg pasti cemburu gak yg menang. memang kalau tengok dialog di atas, A nak keluar dengan kawan laki dia yg dah lama tak jumpa; tapi bagi B banyak benda yg dipikirkan. perasaan tak seronok, tak syok, serba salah...semua ada masa tu. biasa la, sapa suka tengok kekasih keluar ngan laki lain...sapa suka?  bukan nak sekat kebebasan berkawan, tapi macam ada yg tak kena je... 

tapi sebenarnya, cemburu tu pun merupakan salah satu perasaan sayang. korang jangan tak tau plak. kalau tak ada perasaan cemburu tu rasa hambar je dalam perhubungan. perasaan cemburu tu da jadi lumrah. kalau asyik disogokkan dengan perasaan cemburu pun susah gak. kalau korang tak ada perasaan cemburu tu...korang bukan normal. haha...

p/s: aku pun cemburu gak...

cerita pasal kuih raya...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 1:16 PM

0

baru 9 hari berpuasa...dah banyak blog yg aku tengok keluarkan resepi kuih muih masing2. macam2 jenis aku tengok, tak tau plak aku yg kuih raya ni bukan ke main banyak lagi. tak pun banyak yg keluarkan list2 kuih untuk sapa2 yg berminat order. tahun ni rumah aku tak ada nak buat sendiri dah...cikgu azizah dah malas. yg tinggal plak hero2...memang lagi tak jadi kuih kalau buat, lebih bnyak masuk ke mulut je nanti dari masuk ke balang. haha...

popia nestum A.T...

untuk tahun ni, awal2 puasa da dapat satu balang kuih popia nestum dari A.T siap ada label tu "A**A Cookies". ambik hang balang besaq kot. terima kasih yea A.T, dijamin balang ni tak akan di buka sebelum tiba masanya. haha... kuih2 yg lain aku rasa on the way nak sampai rumah, yup pn. izdihar (angah) n hubby nya dah jamin untuk membawa pulang seberapa banyak kuih raya balik. lega cikgu azizah tahun ni.

yang tak berapa bestnya sebab dah tak boleh nak menunggu depan oven dah, dah tak boleh nak adun tepung pelbagai dan dah tak boleh nak merasa kuih2 yg terlebih masak a.k.a rentung...

p/s: bangcik dah mula plan nak buat swiss tart sendiri. haha...

hepi besday A.T dan selamat menyambut ramadhan...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 2:52 PM

0

hepi besday A.T...

alhamdulillah...dapat gak menyambut ulangtahun kelahiran A.T kat shah alam. tapi lari timing sket, sepatutnya 27hb tapi 28hb baru boleh sambut. dah nak buat macam mana, tersangkut kat melaka 2 hari...

selamat hari jadi buat dirimu yg istimewa...semoga tahun ini memberi sinar
kegembiraan dan kebahagian...dan semoga perhubungan kita akan kekal ke akhir hayat...

errr...ni merupakan pengalaman baru untuk aku, korang pernah sambut besday makan nasi goreng tak? yup, ni first time aku sambut besday makan nasi goreng. bukan aku...tapi A.T, nasi goreng kampung. A.T...awak memang style abis. haha...

p/s: selamat menyambut ramadhan buat pembaca blog mudasfreakz... :)

Allo, kasi klik la banyak kali.:)