Followers

EXCHANGE LINK

cemburu...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 6:58 AM

wah...mana tahan macam nih!!!

cemburu. hmmm...sapa cakap laki tak ada perasaan cemburu tu? habaq mai kat aku sat. tak semua perasaan cemburu tu mesti di kaitkan dengan perempuan, sedikit sebanyak mesti terpalit gak perasaan cemburu tu pada laki. se"cool2 ketul ais" laki pun mesti ada punya. tapi tengok situasi gak la kalau nak cemburu, takkan la semua benda nak cemburu ye tak?

jom tengok situasi ni, contoh la yea...

A: U...kawan I nak ajak kuar tengok wayang la...
B: yeke? laki @ pompuan?
A: laki...
B: ooo...U kuar berdua je ke? atau ada member2 lain?
A: tak ada member lain, just I dan kawan I je yg tengok wayang. dah lama kita orang tak tengok 
     wayang...
B: errkk!!!

ok, haruskah B merasa cemburu? mungkin orang akan bercakap, "think positive bro...diorang kan just kawan, lagi pun maybe dah lama tak jumpa tu..." atau "biar la...tak kan la ko nak sekat kebebasan dia nak berkawan...". yup, banyak sangat pandangan orang kalau tak terkena kat batang hidung sendiri...tapi bagi B yg terkena dah tak ada dah positive2 thinking nih. bayangkan keluar berdua tengok wayang, kalau ngan diri sendiri tak apa la tapi dengan orang lain...no way nak pikir positive yg pasti cemburu gak yg menang. memang kalau tengok dialog di atas, A nak keluar dengan kawan laki dia yg dah lama tak jumpa; tapi bagi B banyak benda yg dipikirkan. perasaan tak seronok, tak syok, serba salah...semua ada masa tu. biasa la, sapa suka tengok kekasih keluar ngan laki lain...sapa suka?  bukan nak sekat kebebasan berkawan, tapi macam ada yg tak kena je... 

tapi sebenarnya, cemburu tu pun merupakan salah satu perasaan sayang. korang jangan tak tau plak. kalau tak ada perasaan cemburu tu rasa hambar je dalam perhubungan. perasaan cemburu tu da jadi lumrah. kalau asyik disogokkan dengan perasaan cemburu pun susah gak. kalau korang tak ada perasaan cemburu tu...korang bukan normal. haha...

p/s: aku pun cemburu gak...

Comments (1)

cemburu nyer,hehe

Allo, kasi klik la banyak kali.:)