Followers

EXCHANGE LINK

mana hilang mood aku nih?

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 1:51 AM

0


mood...oh! mood...


aku ingat kan pompuan je yg tak de mood...rupa2nye laki pun sama. dem!!! boleh berjangkit ke? dengan sapa plak aku berjangkit penyakit tak de mood nih? berjangkit dengan pompuan jauh sekali la sebab setahu aku kat rumah ni ada 3 org je yg tinggal...lan klux2 klan, van dame dan aku. oleng dan otai plak balik kampung dari minggu lepas lagi. errr...de pompuan ke kat rumah sewa aku nih. jangan mak lampir sudey, seram aku di buatnye. ngee~

hahaha...jangan korang kata aku ni macam pompuan, tiap2 bulan de je yg datang. aku laki sejati ye, tak dapat di sangkal lagi. mahukan pembuktian? tapi ari ni aku memang rasa macam tak de mood sangat. ntah pasal apa ntah...mungkin ada masa laki pun akan rasa macam ni, tapi tak de la teruk sangat dan takkan la nak happy go lucky 24/7. memang tak berapa rasa best kalau ada perasaan macam nih. message ngan A.T pun macam nak dengan tak nak je...betul2 punya tak de perasaan langsung nak message. kalau la ada org buat lawak bangang time2 macam nih, aku rasa mau patah tulang rusuk aku kejekan. ganas...ganas...

ikutkan rasa malas nak tulis entry untuk malam ni...ehh!! da pagi rupanye, tapi saja je nak buang masa. al maklum lah sekarang da jadi penganggur terhormat...bila lagi nak buang masa macam nih. lepas dapat keje nanti, haram...tak dapat dah peluang macam nih. by the way, aku rasa teramat malas sekarang nih. semalas malas aku, hari ni yang paling malas bagi aku...

p/s: tak de mood pun boleh buat entry panjang?

meratah dengan lahap...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 1:25 AM

0

entry sebelum ni citer pasal belajar bahasa dengan meng'indon'kan ayat. di pagi ni plak aku nak masukkan entry makan. yeah!! kita citer pasal makan...tambah kalau time2 macam ni pekena teh tarik ke memang sedap. ye tak?


ok...berbalik kepada topik kita nih. korang pernah makan dengan lahap tak? yup...makan dengan lahap dan rakus sekali. macam tak pernah jumpa makanan seminggu...mesti pernah kan? situasi aku pun sama macam tu, tapi bukan aku la...ni citer pasal si mamat yg aku tengok sendiri depan mata. sebelum nih aku tengok mamat ni maintain je, makan pun ala2 kadar...senang citer makan dengan sopannye.

tapi semenjak dua menjak nih, aku tengok selera mamat ni semakin besar...tak cukup satu. kalau dah tak cukup satu mestila tambah 2, 3 dan so on...malam tadi, memang aku terkejut besar yg amat. mau tak nye kali nih selera si mamat ni 'kaw2' punya besar, mengikut nafsu betul. aku rasa org2 lain pun tak semua bernafsu macam si mamat nih...

oh! by the way, nama si mamat ni ialah berbatov...yup dia meratah dengan lahap kelab blackburn. 5 gol bai...memang betul2 selera jin la tak pun selera red devil. hahaha...


lahap beno ko...


p/s: aku lupa nak letak berbatov dalam fantasy football, rugi point oiii...




belajar bahasa: gampang...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 9:22 PM

1

hampa sungguh aku malam ni, ingatkan A.T online...rupanye tak online langsung. tido la kot. tak pe, malam ni kita buat projek baru plak...malam ni kita belajar bahasa. GAMPANG...apa itu gampang? asal marah mesti keluar dari mulut perkataan ni...asal suka pun boleh gak keluar gampang ni. so, mari kita selidik sikit maksud di sebalik perkataan gampang ni...

perkataan gampang ni memang berasal dari indonesia. kalau korang tak tau...korang gampang. kalau mengikut dari kamus dewan edisi ke empat, gampang ni membawa maksud mudah, ringan, sepi dan juga anak haram. mengikut kamus inggeris-melayu dewan pulak ia membawa maksud bastard dan childs play (mudah la tu)...tapi macam biasa la, kat malaysia kebanyakkan kita memang suka untuk memaki hamun dengan menggunakan perkataan ni serta berselang seli dengan perkataan inggeris yang paling femes iaitu f**k untuk mendapat kemanisan ayat. so, no wonder lah perkataan yg berasal dari indon nih membuat kan ayat maki hamun kat malaysia menjadi sedap. kalau tak percaya...cubalah. anda buat...anda dapat...

kat bawah ni contoh2 ayat sebelum dan selepas di indonkan


contoh ayat 1:

"mudah gila buat nastran patran nih..."

di indonkan

"gampang gila buat nastran patran nih..."


contoh ayat 2:

"anak haram, pe la ko merepek kat wall fb aku nih..."

di indonkan

"gampang, pe la ko merepek kat wall fb aku nih..."

nampak tak, contoh ayat ke 2 tu? rasa sedap je kalau menyebutnye, macam ayat berlapik walaupun berbaur maki hamun...berbanding dengan contoh ayat 1, rasa macam tak kena je kan?


gampang ingat @ mudah ingat?


p/s: bukan untuk tatapan kanak2 di bawah umor...

perginya seorang blogger...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 11:52 AM

0

sedih...memang sedih. dah lama aku pendam perasaan sedih aku ni. lan klux2 klan pun sama macam aku gak, hari2 berkabung. mana tak nye, dulu antara kalangan blogger bmcd beliau la yg paling aktif membuat blog. entry2 yg slalu di postkan mesti best, klakar, kejam, pedas dan sebagainye. orang yg aku maksudkan tak lain dan tak bukan ialah coklatchips. melalui blognye iaitu Ctrl.Alt.Del korang boleh baca apa pandangan beliau terhadap alam maya nih, kehidupan masa lampau beliau dan banyak lagi la...

lama betul...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 12:42 PM

0

bosan betul dok kat rumah ari ni, semenjak abis final keje aku bangun...tido, bangun...tido balik, bangun balik...kemudian tido. wah!!! memang champion la...selamat la rumah sewa ni panas kalau tuan rumah baik hati g tambah aircond mau tak bangun 2 ari. kalau otai mau seminggu dia tido...dia tu memang champion tido antara bebudak bmcd. haha...

mengada betul la kau nih...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 7:11 PM

0

awek korang mengada tak? kalau dia nak sesuatu barang ada tak dia buat perangai manja, merengek, menyampah, sampah dan sebagainya? hasil pencarian aku selama berjam2 kat u tube aku terjumpa video nih (padahal aku nak cari video2 yg extreme, angker dan ganas) agak2 ada tak gaya manja macam video kat bawah ni?

selangkah ke alam TOYOL...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 4:53 PM

2

yeah!!! dah setel pun final paper...rasa macam baru melepaskan angin sepoi2 bahasa yg berkumpul lama dari perut pun ada gak. lega betul...
paper last aku tadi adalah HEAT TRANSFER (terima kaseh fkm sebab tambah subjek ni untuk kitaorng)...subjek yang aku rasa sepanjang sem nih macam tak belajar apa2 pun, memang pun...memang susah dan payah gila kalau nak cari aku dalam kelas tu. bukan sebab student ramai tapi sebab memang aku tak masuk. kalau aku pun tak masuk kelas, otai lagi la 22 kali ganda sama malas ngan aku.

tapi soalan final macam biasa dari sem2 lepas still sama je bentuk soalan, yg ubahnye nilai untuk di kira. nama pun study last2 minit, teknik dan tactics mesti ada punya. bukan teknik menjawab dengan betul dan bukan teknik study smart. last2 minit nak study smart?poyo je aku dengar... teknik yg aku guna ni merupakan teknik ilmu hitam (sebab aku jawab guna pensil ikut jenis pen yg korang guna) iaitu dengan menggunakan toyol. ala...dah biasa sangat dah kan?

man utd dan A.T...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 3:21 AM

0

tinggal satu je lagi paper final. yes!!! akhirnye akan tiba masa untuk melepaskan sengsara diri dari study last2 minit...tapi ahad ni iaitu esok bersamaan 21.11.2010 aku akan struggle untuk subjek pemindahan haba (heat transfer) plak, errr...ada guna ke nanti masa keje? demit...nape la fakulti boleh tambah subjek ni. malas aku nak pikir...sok study senang crita...

lepas abis je paper persamaan dan perbezaan, terus ajak otai g subaidah untuk makan sambil tengok bola. biasa la, malam tadi ada game man utd...kalau kipas susah mati (die hard fan) mesti la kena tengok. wajib!!!
dan yang penting sekali point fantasy football aku mencanak naik, evra score tu. perkara yg paling penting sekali untuk di highlightkn adalah...point dah sama dengan chelsial yg kalah kepada birmingham. arsengal pun turut sama join club dengan chelsial. tahniah...

salam aidil adha...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 1:58 PM

0


salam aidil adha kepada yg mengenali diri ini dan juga kepada seluruh umat Islam...

cinta jarak jauh...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 12:29 AM

0

sejuk...sejuk...baru lepas mandi, dah jadi kebiasaan aku untuk mandi tengah2 malam. padahal mak aku dah warning banyak kali, "along...jangan selalu mandi malam, karang peparu berair baru tau..." biasa la anak laki ketegaq (degil) la sket. ok...mengadap balik depan laptop. tergerak hati nak buka blog. apa2 hal play kan lagu dulu dalam playlist kasi feel sket, lagu pilihan one republic - secrets...

tajuk apa la aku nak letak untuk post kali nih. last2 baru aku rasa nak letak 'cinta jarak jauh...' ada kena mengena dengan aku ke? mestila ada...

sorry...sorry...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 5:11 AM

0

dah pukul 5.20 pagi, tak boleh nak tido lagi. macam2 gaya tido aku dah buat dari lentang sampai la ke kuak rama2...hasilnye tetap sama, tak boleh nak tido. mungkin sebab masih teringat lagi apa yg A.T cakap masa call malam tadi. masuk A.T, dah 3 orang cakap kata aku bad mood bila bercakap kat phone...aku pun hairan gak. adakah aku datang bulan? mungkin tidak...lelaki sejati kot, boleh pulak datang bulan. hahaha...

be serius o.k, sekarang bukan masanye untuk melawak. mungkin sebab nada suara aku yg macho nih berubah jadi suara ala2 penyanyi black yg menyanyi sofea jane tu kot? atau mungkin sebab aku lapar? dipikir2 balik mungkin sebab aku pressure dengan final exam...maybe. aku pikir memang sebab final (jawapan yg aku rasa paling relaven). buat A.T, orang mintak maaf sesangat sebab semalam tu. memang orang tak sedar pe yg orang cakapkan...tapi rasanye macam borak2 biasa je seperti malam2 sebelum nih. mungkin tak sedari ada kot ayat yg menyinggung perasaan awak. sekali lagi orang mintak maaf ye...

tapi dalam marah2 awak tu, sanggup gak awak cari "benda" yg orang minat tu ye. ni yg membuatkan orang rasa terharu sesangat. terima kaseh diucapkan...hujung bulan nanti boleh kasi tak?

sorry ye A.T...

p/s: berapa banyak mungkin la... :)

cuti - cuti belajar...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 1:50 AM

0

ari ni punya la berjalan - jalan (cuti - cuti belajar), aku dah rasa macam paper final dah abis. lokasi yg di tujui adalah ke dataran pahlawan (dp). seperti biasa, kalo nak kuar berjalan - jalan ni nak kena ada geng baru la best. muka yg selalu ikut tak lain dan tak bukan...oleng dan otai. dah memang hobi kalau petang2 jumaat untuk kuar mencuci mata kat dp nih. shopping? camon la...mana la ada duit nak beli. takkan la asal berjalan ke dp nak kena shopping? tapi yg aku pelik duit laju gak keluar kat dp nih. heran betul...

otai ngan oleng

ari ni ingat nak window shopping je, last2 tersangkut plak nak tengok muvee skyline. ingatkan best la sangat, trailer bukan kemain gempak aku tengok kat youtube. last2 aku dapat rasa muvee ni da macam sama ngan muvee independence day, cloverfield dan war of the world. motif citer ni pun aku tak tau, yg aku tau aku dah kerugian sebanyak rm8 kat tokey gsc. dem!!!

gaya oleng macam nak beli je

sebelum tengok wayang sempat la tengok barang2 kulit. aku dah lama berkenan dengan dompet kulit rushai ni terutama yg handmade punya, menawan hati kot. dompet aku pun da berapa lama pakai, da tiba masanye untuk cari pengganti. kalo tengok pic atas pun, oleng dok tengah belek2 dompet. berkenan la tu...

korang jangan try delster...otai dah terkena

lepas abis muvee...perut pun dah berbunyi, lapar siot. apa lagi...gerak ke kota laksamana, kat situ ada satu kedai nan (pak putra). sekali sekala nak gak try kedai2 yg direkemenkan oleh member. kedai pak putra ni pun direkemenkan oleh mr. ben...BEN CHOICE la katakan. ok, gak...roti nan memang lembut. aku suka...tambah2 ada plak keju, memang layan abis. tapi memang kena tahan sabar sket la, sebab ramai orang...bak kata otai "sabar menanti"...sejam kot tunggu untuk makan yg tak sampai 5 minit. huhu~

p/s: A.T...da tau ke hint tu?

kelegaan di situ...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 6:54 PM

0

ari ni baru start paper final...boleh tahan la soalan final kali nih. cuak aku...agak2 boleh score ke tak? ada gap seminggu sebelum paper solid plak. solid la kepala otak aku nanti...adoiyai!!
kuar je dari dewan benda pertama yg aku pikir mana nak dapat air. jawab soalan tadi memang buatkan aku haus, padahal tulis dan tekan calculator je...tapi aku rasa dah macam bercakap plak time final tu...

singgah jap kedai tujuh - sebelas, beli air...kebetulan kat sebelah ada showroom untuk proton. pe lagi, cuci la mata jap. eeehhh!!! ramai betul orang...patut la ramai orang, diorang nak tengok inspira rupanye (A.T, orang da tengok inspira dari jarak dekat). sambil minum sempat la cuit2 body kereta inspira...sebijik macam lancer. aku tengok kejap je...sebab orang pun da bertambah ramai, aku pun blah. tak tahan panas...kebetulan orang yg keje kat situ da 2 3 kali pandang aku. ingat aku nak curi inspira la tu...

sampai rumah...landing atas toto...on laptop...layan youtube lagi best. search punya search, aku terjumpa video nih. macam baru je...sebab aku tak pernah tengok lagi video nih. korang nak tau video pe?

gadis cun, seksi, lawa abisss...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 12:19 AM

0

satu fenomena telah melanda rumah sewa aku...ni semua gara2 pembawakan oleng. citernye nak cari wallpaper untuk desktop pc nye yg baru tu, terus kepada penemuan yg di LUAR JANGKAAN dan LUAR BIASA...pe yg luar jangkaan dan luar biasa? itu korang kena la cari sendiri (khas untuk anak jantan sahaja), kalo untuk kaum hawa aku cadangkan tak payah la bersusah payah search sebab korang pasti akan merasa jelez yg amat. huhu~

elly tran ha

dan yang pasti aku tetap setia dengan gadis2 korea. woot~

p/s: A.T...post ni tak sesuai untuk anda baca. haha...

kepala besar, botak dan biru...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 1:39 AM

2

mengikut pengiraan lagi 2 ari aku nak start first paper final. tapi macam biasa dan coolnye aku tak mula study lagi. mantap sangatkah aku nih? hint da kasik...nak buka buku tu yg rasa berat sesangat. da rasa macam sebijik boldozer yg tindih buku tu, berat sesangat. boleh plak malam td terikut ajakan mr.ben untuk layan muvee. dan macam biasa ditemani ahli kelab wayang bmcd yg setia tak lain dan tak bukan, oleng. abih pitih weiii...hahaha~
berhibur sebelum final, tak salahkan?

muvee yg jadi pilihan untuk ditonton dikala kebosanan adalah megamind. mamat yg berkepala besar, botak dan warna kulit biru serta berkawan ngan ikan alien yg menjadi villian dan merupakan hero dalam citer nih. duhhh!!!
tapi ok la untk layan citer nih, bnyak gak scene yg lawak...korang kena tngk br la tau jalan citer dia, tak pun kalau korang rajin menunggu dengan tabah...donlod je citer nih nnt. hehehe...

megamind (da macam toyol aku tngk)...

p/s: aku malas nak citer panjang dalam post nih. nak tido awal...3.30 pagi. demm!!!

journey to the south la plak...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 11:00 PM

0

ari ni aku penat bai...perjalanan aku jauh ari nih, beratus kilometer. da sambut depavali (sambut cuti yea) kt penang, elok la balik ke mlaka smula. sudah2 la cuti...balik buka buku untuk final plak, kang tak terjawab plak final. balik awal bukan apa, nak temankan A.T tengok pameran pengantin yg buat kat shah alam...bukan kemain ramai lagi org. aku rasa kebanyakkan org yg datang tu semua nak langsungkan perkahwinan nnt. so, diorang tengok la pe2 yg patut kat pameran tu. banyak yg ada, dari kad sampai la ke pakej perkahwinan. apsal aku ngan A.T tngk pameran pengantin tu? da nak kawen ke? hahaha...rahsia!!!

pameran pengantin kat sacc

lepas je tngk pameran pengantin, gerak plak ke tempat feveret aku di kala itu. mana lagi kalo bukan kedai makan kt seksyen 2. perut da berbunyi macam2 lagu...lapo kot, bertolak dari rumah berbekalkan karipap yg sebesar...alahai, malas aku nak cakap. yg penting skarang perut mesti mau di isi.

lepas je sesi memenuhkan perut, A.T ajak bersenam. cayalah A.T, ni yg buatkan org sayangkan awk lebey. dengan tank yg penuh, maka bermulalah perjalanan mengelilingi tasek kt shah alam tu...lokasi yg hendak di tuju adalah wet world. kata A.T ada aquarium kt situ. aku ingatkn tempat tu juz datang untuk bersuka ria sambil bermain dengan air je, kalau diikutkn main air kt bilik air pn da best. huhu...banyak gak ikan yang aku tngk. dari yg kecik sampai la sebesar2 pemeluk...aku ingat nak beli la sekor arowana untuk buat goreng atau masak 3 rasa. sahih sdap...

penyu air tawar...A.T minat binatang nih

dalam banyak2 ikan kat dalam aquarium tu, A.T begitu concern terhadap binatang kat atas...dan paling best, banyak2 komen yg kuar dari mulut A.T..."penyu ni hidungnye macam b*b*". hahaha...

p/s: A.T lain kali blh la g tngk penyu ni lg yea...

glory...glory...again...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 1:36 AM

0


park kembali menyengat...

2 gol dari park telah mnyelamatkan maruah kelab man utd dari seri ngan wolves. kalo seri la 1-1 mau muka ferguson merah kaw2 punya meh...kemenangan 6 kali berturut untuk man utd. syabas inspektor sahab...

journey to the north...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 10:50 PM

0

sok da cuti...kepada penganut agama hindu diucapkan hepi deepavali. sempena sok da cuti dan plan nk ke kenduri bersama A.T pun cancel...so, aku ingat baik balik penang jap. lagi pun semua adik2 berkumpul kat rumah bt masa skarang nih. plan kononnye nk bertolak ke penang awal pagi, sesudah subuh la citernye. tp lepas je subuh...ngan mata pun skali berlabuh. jaga2 je da pukul 11 pagi...alahai mau lambat sampai penang nanti. pe lagi kelam kabut la jawabnye...

minyak enjin da ok...air cukup...tayar de bunga lagi dan angin ada (kalo botak pun aku bw gak, mn de duit nk tukar) tu la rutin kalo nak berjalan jauh. biasa la kalo kereta laju nih msti mau kena jg, pendek kata mcm jaga bini la. hehe...
singgah cimb jap, kuarkn duit...baru la selesa nk jalan jauh kalo dompet da berisi. minyak pun da isi penuh...terus gerak kuar dari ayer kroh. baru 30 minit bergerak atas highway, da ada simptom2 yg kejap lagi aku akan pening...da kena berenti kt kawasan rehat, tido jap. da agak dah, mesti tido x cukup (tido sekurang2nye 8 jam seperti bayi yg sihat)

aku dari dulu sampai skarang kalo bawa kereta mana dok kat lane kiri...semuanye kanan. aksi cucuk2 nih jgn cakap la...da biasa dah. dari seremban ke shah alam cucuk porsche je, silih berganti ngan lancer dan bnyk la...dari shah alam ke rawang cucuk lori plak. dem...memang bnyk lori, naik gerun plak aku tngk. tetiba teringat akan org tersayang (parents, adik2, A.T, cikgu2 sekolah, scandal..ops!!!). lepak jap kat rawang, buang pe2 yg patut. dari rawang sampai la ke penang, aku drive non-stop...kuat gak la kereta aku nih. kuat ke? kuasa turbo ke? tipu ke?

korang rasa, aku bawa kereta pe?










kancil 660 yg rasanye lebih laju dari kereta korang. huhu~

tube...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 2:24 AM

2

da bnyak tube skarang nih...

skarang da ramai aku tngk blogger yang buat review pasal video2 yg ada kt youtube. rating blog diorang bukan kemain mencanak naik...salah satu blog yg aku suka masuk dan singgah tubelawak (bukan promote, juz share saja). citer bukan kemain punya panjang, last2 video yg diletaknye xde plak sangkut paut dengan citer td. tapi kira nice gak la...bosan2 boleh la gak layan (ambil perhatian kepada yg tngh bosan skarang nih)...

dalam bnyk2 video kt youtube tu...aku ada minat ray william johnson show yg dikenali sbagai equal three (=3). aku x tau pe maksud simbol tu, oleng cakap da macam simbol *tut*. ray akan slalu review video2 yg ada kt youtube. slalunye dia akan review 3 video...kalo korang tngk mmg klakar...salah satunya:

equal three (=3)

banyak betul ragam manusia kat dunia nih. kalo korang tngk show ni macam2 perangai ada...pe2 hal pun aku harap korang enjoy yea...

p/s: bulan satu lmbt lg tp da bnyk jemputan kenduri kawen...15 n 16hb di dalam dilema. huhu~


setan merah...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 6:13 AM

0



manchester united 3 - 0 bursapor

fletcher 48
obertan 73
bebe 77

superb!!!

Allo, kasi klik la banyak kali.:)