Followers

EXCHANGE LINK

selamat kembali...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 12:20 AM

0

mak dan abah selamat tiba...


da lama aku tak update blog, rasa2 mcm da 3 minggu. tak sempat chor...mcm2 hal yg jadi, tak sempat nak pikir langsung. 18hb ari tu menjemput mak dan abah dari klia...dah selamat tiba parents aku dari mengerjakan haji. alhamdulillah...
nak dijadikan crita...mak dan abah yg menyambut kitaorang kat klia tu. mana taknye mak dan abah orang yg pertama kuar dari flight. kitaorang plak yg tercari2 kat balai ketibaan, sebab tu aku ngan adik laki aku xde kat pic di atas. adoiyai...

pada hari yg sama gak botak melangsungkan kenduri perkahwinan di perlis, sori la chor...pakcik tak dapat menghadiri perkahwinan anda. apa2 pun tahniah diucapkan, semoga berkekalan sampai ke akhir hayat la yea. amin...

minggu lepas plak aku dilanda demam...seminggu gak la. perubahan cuaca gamaknye...kejap panas, lepas tu hujan...dan panas balik; sebab tu la demam rasanye (penilaian aku terhadap cuaca semakin bagus)...

p/s: da boleh start update balik lepas nih...

m. night shyamalan buat hal lagi...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 11:07 PM

0

muka tak bersalah...

yeah...m.night shyamalan (mns) telah membuat onar lagi. dem!!! beliau terlampau bagus dalam bab2 membuat onar terhadap perasaan orang lain (aku bercerita pasal movie...) . seperti movie2 dia yg lain, aku rasa penglibatan beliau dalam movie terbaru nih lebih ok dan menarik dari layan the last airbander. mau taknye, pilihan pelakon untuk the last airbander macam tangkap muat je. semua pelakon dari kaum kerabat dia...

ok...aku baru je layan movie terbaru iaitu devil. memang best, tambah2 aku layan sorang2 kat rumah. buat aku rasa terkujat je...apsal aku terkujat? abis citer tu pasal 5 orang terperangkap dalam lif, lampu terpadam je dah ada sorang mati. terpadam je lagi...sorang mati. yg lagi seram dalam kalangan 5 orang tu rupanye ada setan sekor...standard la, mns punya movie penuh dengan tanda tanya. macam movie dia yg sebelum nih, the happening...sampai ke sudah aku tak berapa nak paham. huhu~


setan...

aku rekemenkan korang layan citer nih, tak rugi download pun (dah banyak orang donlod sekarang nih...) tak bosan dan tak pedih kan mata. woot~


p/s: red devil a.k.a setan merah menang semalam. glory2...

saya suka la...terima kaseh yea...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 2:07 PM

2

yeah!!! sebelum membaca entry baru aku nih, apa kata kita layan lagu dari Bon Jovi se frame dulu. hahaha... ala, kasi mood baik dulu. aku tau bagi orang yg bekerja pada ari isnin mesti rasa berat mata, bontot dan macam2 lagi...orang macam aku plak steady meady jea. ngee~



dah abis layan? ayuh...


dem!!! aku rindu gila...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 3:45 AM

0

time2 nak tido macam ni la, kat kepala otak aku asyik dok teringat je yg jauh di sana. pejam mata...teringat, buka mata...teringat gak nak pegi toilet pun sama, asyik teringat je. memang betul la orang selalu kata, kalau kita jatuh cinta...kemana2 pun akan asyik teringat. dem!!! aku rindu gila nih...last aku jumpa pun time balik penang, sebulan yg lepas rasanye. sebulan bagi aku dah kira cukup lama. perasaan aku sekarang nih dah di ibaratkan sama macam ah long yg tunggu peminjam bayar balik duit; penuh perasaan rindu, dendam, geram, marah dan macam2 lagi. tapi aku rasa perasaan ah long lagi teruk kot, ari2 dia rasa macam tu...ye tak?

tak pe...next week dah balik penang, jadi boleh la nak lepas perasaan rindu nih. aku tak dapat bayangkan perasaan aku time tu nanti; rindu dan terharu rasanye. hahaha...
rindu dah pasti...yg terharunye sebab...


idola baru aku...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 12:34 AM

3

kalau dulu2 masa sekolah mesti cikgu ada tanya pasal idola kan? "murid2...sapa yg menjadi idola awak dan kenapa awak pilih idola tersebut?" dan bila semua bagi tau idola masing2 "ok...cikgu nak awak semua tulis karangan pasal idola masing2 yea..." yup...aku masih ingat. start dari darjah 4 sampai la ke form 3...tiap2 tahun silibus yg sama untuk bahasa melayu iaitu memperkenalkan idola masing2 ke seluruh kelas. tapi yg pelik, tiap2 tahun idola tu mesti berubah tak pernah pun kekal. mana tak nye, cikgu dah tanya...masing2 dah panik; secara random terus je petik nama yg ingat. hahaha...

aku sampai sekarang tak ingat nama idola yg aku sebut masa sekolah dulu, sapa ek? nevermind...yg penting masa sekarang nih aku dah dapat idola baru. idola baru aku adalah...barney stinson. yup...barney stinson. terkenal dengan tag line 'suit up', memang menarik aku menjadikan sebagai idola. perwatakan yg kemas dan sentiasa 'awesome' serta 'cool'. kerja yg boleh dikatakan menarik dan sentiasa berahsia. paling penting pandai memikat pompuan, wooo...itu yg menarik. penuh dengan teori2 memikat yg sentiasa aku ikuti terutama bila oleng bagi tau yg beliau ada blog sendiri...

dan untuk pengetahuan korang, barney stinson ni adalah watak dalam citer how i met your mother. hehehe...

suit up - barney stinson


p/s: idola aku sebenarnye adalah cikgu hapidz sebab 'lagend'...wait for it...'dairy'

sabtu = saturday = bosan yg amat...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 2:52 AM

0

ari sabtu datang lagi...cuti beb. patutnye aku mesti rasa hepi dan seronok macam bebudak sekolah yg sekarang nih tengah bercuti...kecuali yg ambik spm dan bakal ambik stpm (study la yea). bosan...bosan...bebudak lain semua tak ada kat rumah, selamat la lan klux2 klan ada kat rumah. kalau lan klux2 klan nak pegi ofis gak ari sabtu...sahih aku mengeras sorang2 kat rumah nih. hidup aku ari2 bergelumang dengan internet 24/7 termasuk la ari sabtu nih, tapi aku dah immune dah ngan internet nih. mau taknye...ari2 buka benda yg sama. kalau aku buka google pun akan type benda yg sama...ari2 buat bnda yg sama...'f' word betul...

cuma malam baru la rasa macam ada life sket sebabnye oleng bawa balik cupcake. comel betul cupcake yg oleng bawa balik. errr...awek oleng yg buat rupanye, sedap gak. time kaseh awek oleng...kalau rajin buat la lagi yea. kenyang la sket kita orang yg dok kat rumah bujang ni ha...



sepatutnye comel, tapi aku dah geget separuh. hahaha...


pukul 11 ada bola, tapi tengok game lain la sebab game man utd di tunda, errr...aku ingatkan orang eropah power main bola atas salji rupanye salah. tak pe2...yg penting man utd still di atas takhta liga epl lagi...

disember datang lagi...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 2:12 AM

0

lama aku tak buat entry, ngenge... ari ni dah masuk 3 disember 2010, tinggal lagi beberapa minggu untuk kita tinggalkan tahun 2010 dan masuk ke tahun baru iaitu 2011. bulan 12 mengingatkan aku tentang umur aku dah cukup besar...yup, cukup besar. akhir bulan ni nanti genap la umor aku yg ke 2x, hahaha...mana boleh kasi tau, kantoi la nanti. walaupun umor tu hanya nombor tapi aku saja rahsiakan, ala2 artis kononnye aku rasa...

aku tak tau la azam aku tahun ni tercapai ke tak? ehhh...aku ada azam ke tahun ni? aku rasa tiap2 tahun sama je...cuma azam untuk kawen je lagi aku tak capai. tu lain citer...boleh pasang pada tahun2 yg akan datang. tapi tiap2 tahun aku sentiasa dengar lagu nih...my december dari linkin park. bukan nak agungkan lagu ni, tapi saja seronok2 untuk dengar...kena plak lagu ni untuk dimainkan pada bulan disember...pe2 hal layan dulu lagu nih...adios~







p/s: start dari sekarang sapa2 nak kasi hadiah tu mula la mencari yea. nanti aku bagi tau tarikhnye. hehehe...

tunggu punya pasal...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 3:18 AM

0


dei ! kasi tunggu sekejap...

seronok ke kalau menunggu nih? hahaha... memang tak seronok kan? kalau boleh semua nak cepat dan pantas. tapi ada certain case kena la tunggu...ye tak? tapi seyes, aku bukan jenis yg suka tunggu...diturunkan dari tabiat cikgu hapidz agaknye. like father, like son la katakan. huhu...contoh yg membuatkan aku tak suka menunggu, asal nampak barang yg aku berkenan (sah2 GUNDAM) memang aku akan terus beli...tak payah la nak tunggu2 jusco card ke apa ke (aku bukan jenis yg suka membeli belah yea). dem!!! dah beli baru la aku perasan duit tak berapa nak cukup...tapi tu belakang punya crita yg penting dah dapat pe yg aku nak.

tapi ada banyak lagi yg aku kena tunggu dalam kehidupan sebagai mudasfreakz...alahai, nak kena tunggu lagi ke? yup, dah tentu...nak awek? kena tunggu tackle dulu. nak keje? kena tunggu habis belajar dulu. nak kawen? nak kena tunggu duit banyak. nak anak? nak kena tunggu...(ni tak payah citer la yea). nak makan nan pak putra? kena tunggu sejam baru boleh makan.

p/s: sanggup ke aku menunggu lebih lama? dem!! aku sebenarnye tengah lapar sekarang nih...


Allo, kasi klik la banyak kali.:)