Followers

EXCHANGE LINK

i'm back...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 10:41 PM

0

hoho...da hampir dekat 2 bulan aku x mengupdatekan blog aku ni...dah bersawang aku tngk. dah2 nak dekat masuk sem ni baru la rajin nak tngk balik blog yang tak seberapa ni...

cuti? da sebulan aku berkarat kat rumah...bangun pagi je da terus on pc...tngahari plak seperti biasa rutin harian iaitu makan (badan pun dah naik taf,huhu...). lepas tu sambung balik aktiviti merosakkan mata dengan mengadap monitor sampai la pukul 3 pagi, cayalah...

dalam masa tu sempat la aku update window kt pc ni ngan guna Windows 7, memang pueh hati. grafik pun cun time aku main game pun xde la lag (yang ni paling penting, kalo tak memang tebantut nk feel main...) yang paling best aku dah mula terjebak ngan game online. dulu layan Ragnarok sekarang dah mula main Last Chaos...free beb!!! kalo kena bayor2 ni, memang sampai kesudah aku xde nak donlod punya...

ok...chow dulu, selamat tahun baru untuk sesapa yang baca blog nih. cepat siapkan azam untuk tahun baru nanti...semoga berjalan ngan baik azam tu, bukannye hangat2 taik je...

buat adik2 pompuan ku...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 11:41 AM

0

lepas aku layan semua episod BECK (Mongolian Chop Squad), aku ada tertarik ngan satu lagu ni...FACE. dengar je lagu ni da buatkan aku teringat kat adik2 pompuan aku yang 3 orang tu...angah, alang ngan adik...ni aku selitkan lirik lagu tu...

Large lips in the motion
Trying to keep blaming on
As I say reason I'm late on
Find you turning
Laughing and smiling

Running over sometimes
Feel like you leave me behind
Now you don't have to mind it
Find you shining
Everyday by day

Sing it up, my sister
In this world which everyone is lonely
Everything will be fine someday

Remember
Playing in a backyard
Hiding myself in garage
Since you never could catch me
Find you crying
Weeping in darkness

Sing it up, my sister
In this world which everyone is lonely
Everything will be fine someday
Some other day

Large lips in the motion
Trying to keep blaming on
As I say reason I'm late on
Find you turning
Laughing and smiling

Sing it up, my sister
In this world which everyone is lonely
Everything will be fine
Some other day

Sing it up, my sister
In this world which everyone is lonely
Everything will be fine someday
Some other day
Some other day


adik ngan angah


alang ngan mak & abah

korang nak dengar lagu tu?

>klik sini<

dari fantasi ke realiti...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 2:59 AM

0

dah jadi, ngenge~

hoho...akhirnya, basikal kertas aku da siap. siapa sangka, dari sketch dah boleh terus jadi yang betul punya. beringgit jugak la abis untuk basikal nih...bayangkan untuk kaler frame saja hampir2 2 tin cat spray abis. padahal tu pun kaler ala kadar ja...kalau betul2 punya mau dekat 5 tin. amacam ada nampak ala2 cup prix tak? kaler yang beli tu kaler hijau petronas (sprinta), kalau letak surface yang licin mau ngancam...tapi da kaler kat kertas xde la nmpak sngat kemenggancamannye tu...


ditest oleh kurt medi sambil diperhati oleh tarosan

ari ni pada 14 okober 2009, akan bermula lah, race yang ditunggu2 oleh kumpulan2 dari kelas BMCD untuk mengetest basikal masing2 serta menjahanamkan basikal masing2 (haha...) tapi harap2 semua basikal bila abis race nanti dalam condition yang terbaik lagi, amin!!!

antara kumpulan yang akan berlumba:
  1. INITIAL B - group aku...
  2. HARIMAU
  3. CAMNILAH
  4. BMX
  5. TRANSGEAR
  6. EG-5
  7. SABER
  8. BMX-GT
  9. WAI PICK GROUP
  10. PAPERWORK

ada apa dengan P.S.M?

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 10:47 AM

2



lega kepala otak aku sekarang dengan menatang yang diberi nama P.S.M...da lepas semua. dalam report yang aku buat tu dapat la generate 4 concept design, jadi la dari xdak langsung...yang penting semester ni dah lepas buat report, pasal sem depat untuk fabricate biar aku pada masa depan tu yang pening kepala macam mana nak buat.huhu~

kalau ikutkan P.S.M ni xdak masalah, tapi biasa la buat keje last minit memang la kelam kabut, tido tak lena, mandi tak basah ngan makan tak berapa nak kenyang (yeke?)...ala dari dulu lagi memang macam ni, asyik dok tangguh ja...padan ngan muka aku sendiri...

sekarang dah lapang sket kepala otak...keje yang yang seterusnya ialah Paper Bicycle. buat basikal (gerek-orang utagha) dari kertas, aku rasa baru naik ja mesti hancur (reban-orang utagha)...tak percaya tengok la nanti...yang penting aku nak tido puas2 dulu. zzzzz....

perjalanan jauh tak ku rasa...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 6:54 PM

0


17.9.2009...yeah!!! akhirnya da tiba untuk aku balik kampung. ohhh!!! aku rindukan kampung halaman, yang paling aku rindu da semestinya family aku. kali ni ada kelainan sket untuk aku balik kampung...sebelum ni aku da pernah balik naik bas UTeM dan train. kali ni aku balik naik flight plak (nak rasa terbang plak kali ni)...


da sampai KLIA...tunngu jap untuk check in plak

rilek je...aku bawa balik satu beg je, tak payah bawa banyak2 buat berat bahu je nanti. mau bongkok nanti kalau aku bawa balik banyak barang...yang penting aku bawa balik laptop dengan keje2 yang bakal menyemakkan lagi kepala otak aku masa raya nanti. aku memang HAPPY sangat!!! tima kasih buat pihak yang memberi kesan besar untuk PSM aku...DE. huhu~

flight MAS

haa...da nampak flight. tapi bukan flight ni yang aku nak naik. flight aku pukul 6.25 petang nanti...tapi lebih kurang je rupa kapal terbang ni. haha...yang penting aku da selamat sampai kat rumah. alhamdulillah!!!

kembali beraksi...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 8:33 PM

0


huhu...da lama aku tak menghupdate blog nih, da naik bersawang aku tengok. untuk kali ni aku da tak update untuk manga naruto ngan bleach (aku sendiri pun da tak sempat nak baca)...da berapa lama aku tak update ek? sebulan lebih rasanye...lama tu.

maklum la tahun akhir kot, ngan keje yang menimbun terutama ngan projek basikal. kome tau basikal ni buat dari kertas...ate da keje gila namanye. huhu~

ni ha...ada aku simpan lagi gambo dari SOLIDWORK yang di buat oleh taro. aku juz sketch je gambo basikal atas kertas...

paper bicycle project (initial b)

bayangkan tiap tiap minggu nak kena buat report pasal basikal ni. adoiyai...memang banyak keje. dan yang paling best aku punya PSM tak gerak langsung, lepas raya da la nak kena submit...aku beraya dalam tekanan. ohh, tidak!!!

seyes...tahun ni aku beraya dalam keadaan tak tenang. aku dapat bayangkan sambil makan ketupat dengan jari main keyboard. arrrggghhh!!!

bengang @ bangang...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 12:41 AM

2


penang...penang...dah masuk 5 ari aku kat negeri sendiri. apsal aku kat penang? cuti bai...utem dah kasi cuti seminggu. pa lagi cabut balik arrr...

melaka dah kena h1n1, sendiri mau ingat la kan? kira aku balik ni sebagai langkah untuk mengelak dari penyakit selsema babi...heran betul aku dengan binatang ni, banyak betul penyakit yang "beliau" bawa. huhu~

aku nak online 24 jam kat rumah...sekali modem aku buat hal plak. memang panas membara hati aku ni...walaupun penang ni kerap hujan. kat luar rumah nun sejuk....tapi aku kat dalam rumah ni panas ja ngan modem nih...skali aku hempas kat lantai dah nak kena beli baru plak.huhu~
sabor je la...



bola...bola...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 4:13 AM

0



korang dah tengok kan MAN U vs MALAYSIA TEAM? apa pendapat korang? best atau tak best langsung? untuk game pertama tu kira dah okey bagi aku. dah macam ada saingan sket kalah pun tipis je (2 - 3). bagi aku MAN U tu pun macam ada perasaan sikit tak nak kasi lebih dari 5 gol. sekadar memanaskan badan je... almaklumla Malaysia baru nak bangun dalam arena bola sepak ni...

bagi aku la, sekarang ni Malaysia dah mula bangkit dalam arena perbolaan (ni aku reka sendiri ye...jangan tiru) kalau dulu aku memang menyampah nak tengok bola Malaysia terutama kalau liga Malaysia. tapi sekarang boleh la kalau nak layan sikit2...biasa la kalau standard permainan untuk asia tenggara. tapi kalau boleh aku nak tengok Malaysia kalahkan vietnam dahulu sebelum lawan dengan kuasa2 besar bola iaitu thailand tak pu
n dengan kelab dari EPL...

untuk pengetahuan korang, PES dah mula menghantui rumah sewa kita orang, benda ni dah lama tinggal masa sewa kat bukit beruang dulu...sekarang dah terikut ikut ka rumah ni. bunyi macam seram kan? ada unsur2 suspen macam movie wrong turn 2...


aku suka Gryffindor...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 3:10 AM

1



anda semua akan kehilangan nikmat dunia kalau tak layan citer best ni "Harry Potter and The Half Blood Prince". semua muvee Harry Potter aku dah tengok dan semalam dah masuk muvee nye yang ke enam. citer kali ni lebih menarik dari muvee yang sebelumnye iaitu Order of Phoenix... muvee sebelum ni terdapat komen2 yang pedas dari member aku terutama van dame (x penah tengok pun siri Harry Potter ni). huhu~

korang kena layan muvee ni, memang best...tapi sebelum tu pastikan korang dah khatam 5 muvee yang sebelumnye. kalau tak korang boleh join kelab komen2 pedas yang diterajui oleh van dame.haha...

macam nak best...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 11:32 AM

3



actor kegemaran aku iaitu johnny depp sudah muncul lagi dalam filem yang terbaru iaitu "Public Enemy". aku baru je layan dengan bebudak rumah (botak, murai san dan pojie). bagi aku citer dalam movie ni dah ok, tapi dengan berlatar belakang tahun 1933 korang jangan harap la tengok benda2 yang canggih manggih, jalan citer pun slow...
tapi dalam movie ni korang boleh tengok watak seorang penjahat menangis sebab teman wanita kena tahan ngan polis. kesimpulannya penjahat pun ada hati dan perasaan gak...
lupa plak christian bale (batman: dark night) pun ada dalam movie ni...

baru ku tahu...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 7:26 AM

4

korang penah tengok top gear tak? ala...show mengenai kereta2 tu. yang mana kereta buatan negara kita kena ketuk dek oleh pengacaranya. haaa...ni ada sesuatu yang menarik, kalau korang penah tengok mesti kenal siapa "the Stig", mamat yang berpakaian serba putih dan juga memakai helmet fullface putih yang selalu menguji kereta2 dalam show top gear ni. identiti "the Stig" telah didedahkan...meh baca petikan ni...

Formula One legend Michael Schumacher was on Sunday unveiled as "the Stig", the mystery man who test drives cars on British cult motoring show "Top Gear".
LONDON (AFP) -
Formula One legend Michael Schumacher was on Sunday unveiled as "the Stig", the mystery man who test drives cars on British cult motoring show "Top Gear".
The identity of the white-clad driver is kept a closely guarded secret, but Schumacher, who was Formula One world drivers' champion seven times, finally revealed himself in the first of a new series of the show on Sunday night.
Presenter Jeremy Clarkson pretended not to recognise him at first, asking him what he used to do before he became famous as the Stig, but then excitedly shouted to the studio audience: "It's Michael Schumacher!"
Former Formula One driver Perry McCarthy was Top Gear's original Stig, who dressed all in black during the first two series.
The show is shown in more than 100 countries worldwide.

aku dan negeri hang 5...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 8:30 PM

2


lagi 2 minggu dah nak masuk sem baru, rasa macam cepat plak. padahal aku kt penang ni dah dekat 6 bulan (4 bulan praktikal + 2 bulan cuti sem). tapi macam mana pun minggu depan aku balik awal ke melaka. damn, tiket bas plak mahal nak mampus...tak pa, member aku bayarkan dulu. haha...save la sket duit aku yang nak buat joli sebelum balik melaka nanti...

weiii!!! aku kena balik awal kot, mau taknya...n
ak cari tajuk untuk PSM lagi. kalau pakai idea aku memang rasanya tak boleh pakai langsung (padahal sepanjang cuti, aku tak penah pun nak pikir pasal projek2 ni ).hahaha...


2, 3 dan banyak lagi sebab aku nak kena balik awal ke melaka ni...antaranya, mat ensem (ahli kelab panggung BMCD) dah mesej2 suruh balik awal sebab nak tengok TRANSFORMER katanya...betul gak, layan crita ni ramai2 baru la best. ensem tunggu la kepulangan aku kat melaka sentral nanti ye, aku malas nak naik bas balik ke T.U, berat beg yang aku nak bawa nanti...

van dame lagi la...semalam dah calling2 tanya bila nak balik, aku ingat dia bagi tau bila dia nak kasi helmet fullface aku...rupa2nye dia suruh aku carikan rumah sewa. alamak!!! aku lupa yang aku tak ada lagi rumah sewa. alamat, tido kat surau la nampaknya...serius ni, aku main2...


stick the sticker

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 8:59 PM

0





aku kasi update sket pasal skuter aku ni. ari ni aku berbelanja kurang dari RM20 untuk decorate skuter NLC 135 kesayangan aku ni. aku menggunakan sticker carbon gold dan juga lining gold untuk operasi kali ni...kebetulan plak aku punya brake lever ngan balancing pun seakan2 gold, jadi nampak matching la kalau aku lekatkan ngan sticker carbon gold. kerjanye tak ada la susah sangat...

alatan:
1. pisau RM1
2. tangan yang stabil untuk korang nak potong sticker tu nanti
3. pensel (ni la alat yang penting untuk korang draw belakang sticker tu nanti ikut surface body moto sebelum di potong)
4. air sabun (bukan untuk korang mandi, tapi senang korang nak adjust sticker kat body nanti)
5. jangan lupa lekatkan sticker man u kat atas sticker carbon gold tu (untuk peminat man u sahaja)

p/s: dah lama aku nak buat d.i.y ni...

aku vs termites

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 12:55 AM

4



di hari yang best dan sesuai untuk bersantai, aku di gemparkan dengan serangan mengejut oleh termites (anai anai). pic kat atas ni bukan hasil karya kayu aku ye, korang tengok betapa selera makan si termites ni. abis almari baju adik aku di jadikan santapan tak kira siang atau malam....
anak beranak jangan cakap arrr...dari moyang sampai la yang tak menetas lagi, aku nak ambik pic pun naik geli.hahaha...
selamat la yang termites ni makan kayu, kalau makan orang aku tak tau la...rasanya dah tak tulis blog nih. mau gempaq satu malaysia kot...

p/s: yang kat pic ni dah clear sebab diracunkan oleh aku...padan muka korang, lain kali makan sayur...

sayonara

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 9:49 AM

2



darn!!! semalam aku telah ditinggalkan, ohh!!! apa salahku dan apa dosaku sehingga diperlakukan sedemikian rupa...oh tuhan semua ini terjadi pada hambamu...

aku : nape tinggalkan along nih?
A : memang patut kena tinggal pun...
aku : yela, tapi pasal apa? mesti ada sebab kan?
A : laaa...tak sedar lagi ke apa ni? dah terang2 kena tinggal...
aku : pasal apa plak?
A : tengok tu dah la tak siap lagi, orang dah nak gerak ni. sat lagi lambat plak sampai rumah opah...
aku : ooo...yeke?hahaha...

A tu ganti diri pada abah...semalam dah la tak balik rumah opah, mesti opah tertanya2 pasal cucu kesayangan dia nih...huhu~

0




sesapa yang ada facebook pasti tidak ketinggalan untuk bermain game2 yang ada kat laman sosial tersebut kan? sekarang aku nak memperkenalkan game yang terbaru yang terdapat di dalam facebook ni...RESTAURANT CITY yang dihasilkan oleh Playfish.

korang hanya perlu klik pada button disebelah je ===>

aku, orang besi ngan setan serta bidadari

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 2:40 PM

4



dua muvee aku layan untuk bulan ni, Terminator ngan Angels & Demons...dua2 citer ni memang menarik. tapi aku lebih prefer citer Terminator, dia punya efek memang "kaw-kaw" dari start citer sampai ke penghujung citer. tp yang aku heran John Connor ni dah macam bukan watak utama plak...nak tau sebab apa? korang kena la tengok sendiri...
Angels & Demons plak, walaupun citer agak slow...tapi ok la, boleh di layan lagi. menarik gak citer ni. first2 aku ingat citer ni mesti bosan...tapi aku layan jer sampai abis, citer ni aku bagi 4 stars dari 5. muhaha...

bebola pahit

Posted by mudasfreakz | Posted in | Posted on 7:55 AM

0



sebagai kipas susah mati man u, aku sanggup bersengkang mata dan bersejuk di kala pukul 2.30 pagi dengan naik skuter gi kedai mapley nak tngk final man u vs barca (rumah aku mana ada piring astro).
dah la kena berdiri 45 minit...boleh plak barca leading time tu (gol eto'o min ke 10). tambah perencah tak best plak bila gol dari messi (min 70). adoiyai!!! serba tak menjadi man u main masa tu...congrat la tu penyokong barca sebab team korang telah berjaya kasi kacau bilau man u. sedey betul...

compile manga 22

Posted by mudasfreakz | Posted on 7:51 AM

0




bini aku nak melaram...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 8:18 AM

2


dah lama aku tak update blog ni...asyik2 anime je yang aku updatekan, adoiyai mesti memboringkan. ni ha...aku dah abis praktikal so, income pun dah terputus. bini aku plak asyik mengidam je...macam2 aksesori yang dia nak, boleh parah gak aku macam ni...

bini aku...

dengan kasih sayang aku padanya jadi aku beli la apa2 yang patut, biasa la nak melaram je keje nye...

haaa...korang tngok CF ni kena tak dengan gaya bini aku nih...


kiri ngan kanan sticker GiVi...padahal aku xde benda pun yang boleh sangkut paut ngan GiVi ni, baju hujan GiVi pun aku xde...

p/s: ni bini no 2...yang no 1 aku rasa tergolek terus kalau nak aksesori melampaui batas.haha...

Allo, kasi klik la banyak kali.:)