Followers

EXCHANGE LINK

karekter yg aku nk jadi dulu...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 4:54 PM

0

hari ni aku bosan...masa baring2, teringat plak aku cita2 masa kecik. pengaruh tv betul la...ala, dulu mana la ada game2 macam skarang nih. kalau ada pun...nun kat kedai pak komen, isi 2o sen korang da boleh makan kacang dan main game cowboy. 2 in 1. tv la yg menjadi peneman setia dan memberi kesan masa kecik. skarang baru la dapat merasa psp, ps dan game pc. jom usha karakter yg aku nak jadi masa kecik...

superman...

sapa yg tak kenal ngan superhero nih? haha...pandai berlakon sebagai seorang yg nerd. wartawan untuk akhbar daily planet merupakan pekerjaan untuk menyara hidup. dulu memang aku minat nak jadi macam superman...super kuat. rambut dah sama ngan aku, setakat nak buat rambut terjuntai kat depan nampak seakan2 huruf 's'...no problem pada aku. tapi sayang...bila dipikir2 balik, menjadi superman memang tak cool sebab memakai spender di luar. maybe ayah n ibunye tak sempat memberi tunjuk ajar sebelum di hantar ke bumi nih...


batman...

yup...aku tertarik plak untuk menjadi batman a.k.a bruce wayne. orang kaya di gotham city...membanteras jenayah pada waktu malam. supercool aku rasa...da sama macam aku, malam memang tak boleh nak tido. mempunyai batmobile yg hebat. tapi aku rasa memang tak boleh di jadikan idola. aku sendiri tak kaya macam tu. berjaga malam pun, aku lebih suka mengadap laptop dari kena pukul. yg penting sekali, walaupun aku tak ada batmobile...at least aku ada kancil 660 'turbo'. haha...


joker...

joker...karekter jahat yg aku suka. alangkah bestnye kalo aku jadi macam dia. dengan moto "why so serius?"...tapi aku rasa karekter nih sesuai untuk coklatchips. sebab beliau memang raja lawak. aku menjadi serius? oh! tidak aku rasa...jauh benar kalau aku nak jadi jahat.


kamen rider...

ini yg paling aku suka...kamen rider. segak bergaya gitu. mata bulat dah macm mata lalat dan belalang. membanteras makhluk yg pelik dan mempunyai kuasa tumbukan dan tendangan padu maut. motosikal kamen rider memang superb dan mengiurkan. yg penting korang kena ada lesen motorsikal, yg tu aku tak kisah...da ada lama pun. apa2 pun tak jadi macam diorang pun aku tak kisah. yg kisahnye bila aku nak ada motor macam diorang. haha...

p/s: aku tak nak jadi sesiapa pun...yg penting jadi diri sendiri. huh!!!

hargai...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 11:56 PM

0

phone keychain...

nampak macam simple je kan? yup...ni la phone keychain, ala...yg letak kat handphone tu. ni A.T yg belikan, yg pilihnya da tentu aku...biasala citarasa laki tak berapa sama ngan citarasa pompuan. tapi kira ok la kan...nampak la love tu (huh! sayang kot kat A.T). biar la perangai aku yg freakz, tapi still normal untuk menyayangi seseorang (bahasa bunga la plak). :)

apa yg A.T kasi, pasti aku hargai...walaupun simple macam keychain ni. agak2 korang hargai tak pemberian orang kepada korang?

p/s: time kaseh ye A.T...walaupun entry smalam mmg utk awk pn. hehehe...

bila dah mamai...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 12:38 AM

0

mamai ke?


mamai...bukan mamat yea. korang tau apa tu mamai? mengikut kamus hidup aku, mamai adalah satu sindrom dimana seseorang berada dalam keadaan separuh sedar. separuh je? yup...separuh lagi dah nak dekat2 masuk alam mimpi iaitu tido. ini terjadi apabila seseorang tu dah terlampau penat atau memang time tu dah masuk waktu tido dia. korang tahu apa kelebihan kalau orang mamai nih? haaa...aku nak bagi tau satu kelebihannye. korang berborak la ngan orang yg mamai ni...dan korang tengok plak respon atau jawapan yg dia bagi nanti. agak2 relevan tak dengan apa yg korang borak? da tentu la tak...kelebihannye ialah korang boleh jadikan bahan kelakar...tu je.

khai (bukan nama sebenar) telah mengalami sendiri peristiwa tersebut. peristiwa tersebut berlaku semasa beliau dan rakan2 pergi bercuti di pulau perhentian pada tahun lalu. pada malam pertama di pulau tersebut, semasa berborak dengan rakan2 yg lain...khai telah mengalami sindrom mamai ni. maklum la...oleh kerana badan yg penat dah tentu la mata pun jadi berat. peristiwa tersebut telah disedari oleh rakan2 yg lain...korang tahu apa rakan2 khai buat? yup...diorang meminta nombor ekor pada khai. dari saksi peristiwa tersebut, khai hanya sempat memberi 3 nombor je...sebab time tu khai dah mula sedar. mahu tak sedar...kalau yg lain dah mula ketawa berdekah2...yup, penambahan satu kelebihan orang yg mamai di situ. diorang boleh memberi nombor ramalan. kalo tak percaya...cubalah.

p/s: agak2 aku mamai ke tak? hmmm...yg pasti A.T ada. hehehe...

comel habis la tu kan?

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 11:00 PM

2

pening...pening...apa yg ko tulis kat wall fb membuatkan aku pening yg amat bila baca. baca sekali pun sudah buatkan aku sakit hati, kalau banyak kali aku baca mau plak aku hentak monitor pc ni kang. tengok...penulisan ko kat wall membuatkan kehidupan ceria aku berubah menjadi emo plak.

dem!!! apsal la ko tulis macam budak yg baru belajar nak cakap? aku tak paham langsung dan tak dapat menerima ngan akal yg waras nih. mungkin salah cikgu ko yg tak reti mengajar atau ko malas yg amat untuk buat kerja sekolah terutama bahasa malaysia tak pun ko rajin ponteng sekolah. of course la bahasa malaysia, nak termuntah bila aku teringat ayat ko kat wall...

nape saya di jadikan saia? keyboard ko memang tak de huruf y ke? nape buat ko taipkan uad? nape balik ko jadikan blekk? ko ni memang da abis pro ke sampai ko create kan word sendiri? memang sakit hati betul kalau aku taip bnyak2 kat entry nih...aku rasa ko...


yup...lidah ko bercabang dan memang cara ko cakap macam tu...


p/s: ayat aku pun tak sempurna, tapi aku rasa orang boleh baca lagi...

basketball + bigfoot = basquash!

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 2:10 AM

1

basquash...

basketball...hmmm, kalo korang tanya aku pasal macam mana nak main game nih atau rule memang aku tak reti dan tak tau langsung melainkan kalo korang tanya emon a.k.a negro bmcd. hehe...sori emon nama ko aku letak dalam entry nih. kalo korang tanya pasal lumba lari atau aci ligan duduk yg tu aku boleh la jawab dengan bersahaja. ngee~

ok...aku baru ja layan separuh dari 24 episod basquash nih...agak menarik gak la anime ni. mau taknya korang main basketball dengan menggunakan robot atau lebih dikenali sebagai bigfoot. sebab kaki yg besar la kot robot2 tersebut di gelar bigfoot. animation citer ni memang cun dan superb, tapi robot2 dalam anime nih tak de la complicated macam siri2 gundam yg lain...juz simple je...

korang jangan tak tau plak nike pun ada sponsor untuk anime nih. tambah2 team utama iaitu basquash, robot2 diorang memakai kasut berjenama nike. hoho...memang nike promote abis2an untuk siri basquash nih. satu team terdiri dari 3 orang je...watak utama dan jd, sela d miranda dan iceman hotty...

korang try la layan anime nih, gerenti tak boring...kalo korang rajin try la cari kat syok.org. macam mana korang nak tengok pandai2 la yea...

Allo, kasi klik la banyak kali.:)