Followers

EXCHANGE LINK

jambu...jambu...

Posted by mudasfreakz | Posted in | Posted on 1:06 AM

0

apa yg korang pikir pasal jambu? mesti korang terpikir pasal buah kan? buah jambu...haha. tapi kalau dalam penggunaan bahasa2 rojak nih, banyak betul la kegunaan perkataan jambu. tak percaya? jom kita usha sket apa kegunaan perkataan jambu nih...

jambu 1...

hidung jambu...(pic aku rembat kat billy info)

yup...hidung yg berbentuk ala2 jambu air. ntah2 korang pun sama, cuba korang cermin2kan diri kat cermin. mana la tau kot2 korang dah menyerupai macam mamat kat atas ni ke...

jambu 2...

awek jambu...

aku sendiri pun tak berapa nak tau kenapa di panggil awek jambu. mungkin body shape macam jambu air? mungkin banyak air? errr...maksud aku juicy, errr...maksud aku sedap mata memandang. yela...jambu air la yg ada shape pun, takkan la plak jambu batu. haha...

jambu 3...

lelaki jambu...

ok...lelaki jambu plak memang berlainan dengan awek jambu. tak ada shape jambu langsung, tapi kalau dah kacak dan berbaju pink memang sebijik macam jambu. kalau tak kacak tapi berbaju pink aku tak tau plak nak panggil apa. ngee~

jambu 4...

yang ni lain dari yg lain sket...korang tak percaya? tengok video kat bawah nih...



haaa...kan jambu abis tu, semua ada....

p/s : jambu pun jambu la...apa ada hal

jom tag lagu...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 1:29 AM

0

aku kalau dah on laptop je, mendengar lagu memang dah pasti. kalau tak aku akan bekerja dalam keadaan suram. aku tak mendengar melalui winamp. windows media player lagi la tak ada sebab aku guna windows 7 ultimate N. hampeh betul...untuk melayan lagu aku menggunakan itunes. saja aku gunakan itunes sebab aku suka tengok cover album. baru2 ni adik aku rekemenkan software mp3tag. korang boleh baca kat website software tu sendiri. klik sini...

kat bawah ni plak antara screenshot aku tag kan cover album kat lagu2...

proses tag kan cover album...


tada...dah ada pun kat itunes...

kalau korang rajin dan banyak masa boleh la korang kategori kan lagu2 korang tu. aku pun ikut mood bila nak tag kan lagu2 nih...klik sini kalau nak download software tu.

p/s: lagu banyak sangat...berbinau mata aku nk buat satu2...

header baru...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 4:36 PM

1

header baru...

noob gila aku...ari ni baru la terasa gerakan hati untuk buat header baru. sebelum nih header untuk blog aku hanya tulisan cap ayam yg hanya tertera m.u.d.a.s.f.r.e.a.k.z je. yup...aku memang pemalas. dah lama aku godek2 photoshop cs4, baru la terasa nak buat header. ok...header ni pun tak cukup menawan aku rasa, tapi rasa ok la sket. pfffttt!!!

tangan ni dah cukup keras untuk membuat design. pegang tikus pun terketar2, mengalahkan dah terkena parkinson. tangan aku nih tak selembut seperti usop wilcha yg kayuh gerek sambil tangannye terliuk2. respek. kalau aku mesti dah lama jatuh tergolek. tak balance...

p/s: lelaki kacak? tu semua khabar angin je...

nape aku tulis blog...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 7:28 PM

0

b.l.o.g bunyinye blog...

nape aku tulis blog ek? haha...sebenarnye aku sendiri pun tak tau nape aku tulis blog nih. mungkin sebagai diari hidup. yeke? ntah la...mungkin ada la sket. sebab banyak yg aku tulis dalam blog nih memang berlaku kat aku, jadi aku pikir apa salahnye kalau aku share apa yg berlaku kan? tak memudarat pun rasanye. nak femes? ntah...itu pun aku tak tau gak, tapi kalau femes pun apa salahnye. at least dapat la kenal dengan kawan2 baru. hehe...nak tarik perhatian? hmmm...setakat nih ada gak orang baca blog aku, kira ada la gak tarik perhatian  sket kan? so...mungkin sebab2 tadi la kot aku menulis blog. korang macam mana plak?

p/s: macam mana pun aku memang suka menulis blog :)....

kena tolak cinta?

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 3:10 AM

0

aku tak suka kau...

Post kali ni berkisar pasal jiwa. Bukan sakit jiwa, tapi mungkin juga salah satu penyebab membawa ke arah sakit jiwa atau mental. Huhu…betul atau salah aku pun tak tau la, sebab apa yg aku post ni berdasarkan pandangan aku. Pandangan korang aku tak berapa nak ambik kisah. Ok? 

Pernah di tolak cinta? Kalau bahasa kampungnye di reject. Mesti ada kan? Tak semua orang yg bernasib baik macam sesetengah orang, sekali approach terus mendapat cinta. Dan tak mungkin juga orang yg bercinta tu akan terus kekal. Oh…berbelit plak ayat aku nih. berbalik kepada citer tadi. dari apa yg aku tengok sekarang banyak juga point yg boleh di listkan kenapa korang di reject atau bakal di reject. Tak payah la nak buat research, interview pelbagai kat luar. Sekarang dah maju, tengok kat fb je korang dah dapat macam2 info. Macam2 ayat rintihan korang boleh baca. Muak pun ada gak. Haha…

Banyak sebab dan penyebab kenapa cinta korang ditolak. Aku bagi 10 je la, yg lain tu pandai2 la korang tambah sendiri yea…

Antara sebabnye:
  • Penampilan korang
  • Reputasi korang sebelum nih
  • Memang perempuan / laki tak minat ngan korang
  • Bini / suami orang
  • Anda seorang stalker
  • Family si dia memang tak berkenan ngan korang
  • Korang tak berduit dan malas bekerja ( laki sila ambik perhatian)
  • Perempuan / laki tersebut da ada bf / gf (melainkan dia  nak scandal)
  • Salah faham (dua2 tak nak tolak ansur)
  • Berdarjat (2 darjat?)
Kalau korang ada dalam list nih, pandai2 la korang berubah. Mana la nak tau, dengan perubahan yg korang buat (anjakan paradigma) akan membuatkan cinta anda tak ditolak atau di reject.

p/s: aku merapu korang jangan ambik serius…

double meaning...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 4:42 AM

0

double meaning...

sapa tau pasal ayat double meaning nih? yg aku tau...satu ayat tu seakan akan membawa 2 maksud. pernah tengok kumpulan balas dalam raja lawak dan maharaja lawak? yup...diorang memang cukup pakar membawa lawak double meaning nih. bagi aku ayat double meaning nih kadang kadang membawa kepada salah faham. yela...korang maksudkan benda lain, tapi yg dipahamnya benda lain. kan dah tak pasal2 korang kena explain betul2 plak. kan da menambah satu keja, korang nak cover balik ayat double meaning korang tu. 

macam korang cakap kat member korang slowpoke (karekter kartun yg pemalas dalam pokemon), bagi yg tak pernah membesar dengan kartun nih mesti cari maksudnye. dan setelah di translate meaning slowpoke tu bermaksud orang yg bodoh. haaa...tak pasal2 bertumbuk plak. (saja aku bg contoh...)

apa kata kalau nak bercakap tu terus direct to the point je. tak semua orang yg paham akan ayat2 double meaning nih.ayat yg direct senang nak paham, tak ada la muka tu berkerut seribu nak paham nanti. ye tak? biar cakap dari hati ke hati gitu...

p/s: aku ada cakap ayat double meaning, dan kesannye memang negative. pfffttt!!!

kari vs asam pedas...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 8:48 PM

0

asam pedas pari...

wooo...asam pedas. untuk pengetahuan korang kat melaka ni baru la aku merasa nikmat bila makan asam pedas. kalau kat penang, hmmm...memang susah nak telan aku ngan asam pedas nih. asam pedas dari utara aku rasa lain sket sebab kuahnya ceroi. kalau kat melaka plak, ambik hang kaw2 punya warna merah menyala. biji cabai pun bersepah, yang tension bila biji cabai plak terlekat kat celah gigi. tapi kalau dah asal dari utara yg terbaik adalah kari la. aku dah sebati dengan kari cuma masakan melayu kat melaka nih memang susah nak dapat kari. kalau ada pun kat kedai mapley ja, boleh plak hari2 nak sumbat kari mapley dalam mulut? tak sanggup aku...

p/s: apa2 pun kari yg mak aku masak lagi terbaik...

mari kita bermanja...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 3:30 PM

0

binatang pun pandai manja...

manja? korang tau apa itu manja? setakat knowledge buku lali aku yg tak seberapa dalam bab2 jiwa nih...definisi manja ni dah macam satu perbuatan untuk menarik perhatian seseorang untuk mendapatkan sesuatu misalnya atau pun luahan perasaan sayang tu sendiri.

contoh yg aku dapat berikan adalah seperti anak kecik yg bermanja ngan ibunye, kan menarik perhatian tu....
"alolo...manjanye anak ko limah, dari tadi berkepit je ngan ko, tersengih2 je kejenye. mesti nak minum susu tu...". nampak tak maksud aku tu? kan dah macam satu perbuatan untuk menarik perhatian untuk meminta sesuatu...

bukan manusia je yg tau bermanja. binatang pun pandai gak mempraktik kan nye...macam kucing. "kucing nih dari td dok gesel kat kaki aku, rasa macam nak sepak je. ehhh...ko lapar ek?" yea...setiap ciptaan yg maha esa ada jiwa manja...betul kan?

kalau luahan perasaan sayang tu. aku ada contoh yg terbaik, terutama pada kaum hawa. "............................" yup, jangan berkata2 apa apabila korang berinteraksi dengan kaum adam. tak kira la melalui media2 elektronik yg ada sekarang nih. ia nya adalah satu cara korang meluahkan perasaan sayang dan juga cara korang bermanja dengan cara berhemah. di situ korang seolah2 meluahkan segala galanye yg terbuku di hati. aku da merasa, sebab tu la aku keluarkan post terbaik nih. A.T memang pakar dalam bab2 nih....walaupun dia diam, aku dapat feel perasaan tu. hahaha...(mampus aku nanti...)

p/s: manja tak salah kalo kena pada tempat dan masa. sekian~

kiri...kiri...

Posted by mudasfreakz | Posted in | Posted on 10:55 PM

4

kiri...

ok...sekarang aku nak tanya, siapa pengguna tangan kanan? angkat tangan macam saya yea. yup...aku da agak dah memang ramai. hari ini saja aku membuang masa dengan godek2 internet. last2 baru aku pikir siapa la yg menggunakan tangan kiri dan femes. dengan bantuan pakcik google dapat la aku list dalam 2 3 orang untuk aku tampilkan dalam blog aku nih...

kebanyakkan pengguna tangan kiri nih aku tengok semuanya terkenal dalam bidang hiburan. kat malaysia ada satu iaitu man kidal. mesti kenal kan? tak kenal? korang memang berjiwa dangdut. kalau antarabangsa...angelina jolie (bibir seksi), bruce willis (susah mati), hugh jackman (wolverine), lady gaga (pelik perangai) dan yg paling hot adalah justin bieber. yup...justin bieber memang kidal. no wonder tak disukai oleh kebanyakkan orang yg menggunakan tangan kanan (J.K...ok!). dalam kalangan member aku pun ada...lan klux2 klan, fauzi dan din murai. bayangkan kalau lan klux2 klan dan fauzi still bermain muzik lepas abis belajar dah tentu diorang femes serta mengharumkan nama bmcd. haha...

dalam family aku pun ada yg menggunakan tangan kiri terutama adik pompuan dan adik laki aku. tapi dua2 buta muzik.haha...tp adik laki aku memang minat lagu, tanya la lagu apa pun tau je artis mana yg nyanyi. haram...aku pun tak ada la hafal macam tu sekali. yg pompuan plak lebih ke arah grafik...mahu je aku nak jadikan dia sifu, berbakat (k.lang, belanja ye nanti.haha...) tapi yg kantoinya selalu tersilap guna tangan masa makan (masa guna sudu da, kalau guna tangan memang aku orang first yg sekeh kepala dia...) 

kalau ikut teori, orang yg menggunakan tangan kiri menggunakan otak kanan. yeke? aku pun tak pasti. bagi aku sama je, kalau korang dah berbakat, tangan kanan atau kiri...kalau dah berusaha memang menjadi. ye tak? yup...aku pasti, yg penting adalah usaha...dah2 melalut plak aku nih. huh!!!

p/s: semuanya sama je bagi aku, tak ada beza pun orang tangan kanan atau kiri...

mesej...mesej...

Posted by mudasfreakz | Posted in | Posted on 3:19 PM

0

sms @ short message service

zaman sekarang sms memang sudah tidak diperlukan lagi ke? damn...kalau macam tu aku sudah ketinggalan zaman dalam arus dunia teknologi yg serba canggih nih. no wonder la kalau bagi sms kat member2 memang diorang susah dan kadang2 tu tak pernah reply balik. hehe...aku bukan apa, kredit tak banyak. kalau nak call takut plak ganggu dengan kerja harian diorang. so, dengan sms je la aku boleh tau apa yg member2 aku buat skarang (sihat @ sakit ke, tapi mintak semuanye sihat). kalau nak harap dengan fb sehari dua tak pun berminggu2 baru la dapat jawapan, maklum la tak semua yg online 24/7 macam aku ni...

errr...memang betul ke sms tak diperlukan lagi nih?

sabtu, ahad dan anugerah bintang popular...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 12:22 AM

0

lama aku tak kasi update blog. yup...aku bukan seorang blogger yg tegar, ada benda lain yg diutamakan terlebih dahulu. ni kalau A.T tak ingatkn memang haram aku lupa terus pasal blog aku sendiri...

hmmm...ari sabtu dan ahad berlalu macam tu je. cuma ari sabtu dapat la meluangkan masa bersama dengan A.T, terus terang aku nak cakap agak lama aku tak keluar dengan A.T nih. bila berjumpa terubat sikit rindu tu (jiwang dan berbunga). seperti biasa aktiviti kalau dah berjumpa ialah "ziarah" shopping complex yg berdekatan. hehe...

hikayat merong mahawangsa

dapat la gak tengok citer merong mahawangsa, yup...last2 minit baru la dapat tengok, maklumla bz dengan komitmen masing2. movie yg agak nice boleh aku katakn cume yg x berapa nice bila duduk di depan skali. lenguh gak leher aku nih, tp biasa la steady je (serius lenguh sampai sekarang)...
aku rasa ari sabtu pun merupakan ari untuk aku melantak...bayangkan burger, donut, jeruk dan kuew teau kungfu untuk mengisi perut. nice kan?

ahad...tinggal aku sorang2 kat rumah, lan klux2 klan pagi2 dah keluar rumah bersiar2 kat seremban. aku macam biasa membuang masa dengan online. A.T macam biasa jadual hari ahad dia penuh dengan aktiviti, aku rasa da macam jadi diari hidup dia plak. so, A.T...anda tidak perlukan blackberry. untuk ari ahad minggu nih, pagi2 dia pegi kursus haji, petang sket dia pegi service kereta dan disudahi dengan pegi ke car wash. yup...kereta A.T dah sebulan tak di basuh dan dipenuhi daki. haha...

malam nih dapat la aku layan anugerah bintang popular, yg menarik bila nak umumkan siapa bintang popular tu. yup...usop wilcha dan abu hurairah ada. tu je yg menarik pasal anugerah bintang popular. sekian...

p/s: errr...A.T terliur bila tengok handbag kat butik guess, aku pun time tu dah telan air liur...

Allo, kasi klik la banyak kali.:)