Followers

EXCHANGE LINK

double meaning...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 4:42 AM

double meaning...

sapa tau pasal ayat double meaning nih? yg aku tau...satu ayat tu seakan akan membawa 2 maksud. pernah tengok kumpulan balas dalam raja lawak dan maharaja lawak? yup...diorang memang cukup pakar membawa lawak double meaning nih. bagi aku ayat double meaning nih kadang kadang membawa kepada salah faham. yela...korang maksudkan benda lain, tapi yg dipahamnya benda lain. kan dah tak pasal2 korang kena explain betul2 plak. kan da menambah satu keja, korang nak cover balik ayat double meaning korang tu. 

macam korang cakap kat member korang slowpoke (karekter kartun yg pemalas dalam pokemon), bagi yg tak pernah membesar dengan kartun nih mesti cari maksudnye. dan setelah di translate meaning slowpoke tu bermaksud orang yg bodoh. haaa...tak pasal2 bertumbuk plak. (saja aku bg contoh...)

apa kata kalau nak bercakap tu terus direct to the point je. tak semua orang yg paham akan ayat2 double meaning nih.ayat yg direct senang nak paham, tak ada la muka tu berkerut seribu nak paham nanti. ye tak? biar cakap dari hati ke hati gitu...

p/s: aku ada cakap ayat double meaning, dan kesannye memang negative. pfffttt!!!

Comments (0)

Allo, kasi klik la banyak kali.:)