Followers

EXCHANGE LINK

manis vs pahit...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 2:19 AM

6


aku tak suka mengenang benda2 yg lepas ni...

aku rasa...orang lain pun sama...

kalau manis?

ok je...

tapi kalau pahit?

memang tak sanggup dan nak lupakan...

tapi sedikit sebanyak...

tinggalkan kesan...

memberi pengajaran...

serta

membuat aku beringat...

akan masa hadapan...

deodorant...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 2:31 AM

0

maharajalawak pun kita dah tau sapa yg menang kan? ok...aku malas nak citer pasal tu, lagi pun aku tengok kat youtube je. citer pasal youtube teringat plak nak cari iklan deodeorant axe yg kuar kat tv tu...tapi iklan kat tv tak sama ngan youtube. kalau kat tv...pompuan jatuh dari langit dan kalau kat youtube bidadari yg jatuh dari langit. tak silap aku, iklan ni da lama dah...cuma kat malaysia je lambat...


axe excite...


kalo aku guna deodorant nike macam gambar kat bawah ni, agak2 pe la yg jatuh ek?

deodorant nike...

p/s:  f.y.i A.T tak jatuh dari langit disebabkan deodorant ni ok...



hepi besday kak lang...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 12:53 AM

0

hepi besday kak lang...

semoga di murahkan rezeki 
dan ceria2 selalu...

dari:

cikgu md. hapidz & cikgu azizah...

along (mudasfreakz)...

angah...

bang cik...

adik

skill mendapatkan awek...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 8:57 PM

0

korang sunyi? terutama lelaki yea...pompuan diam2 sudah. tapi kalau nak ambik tau pun aku tak kisah. haha... jom kita ambik beberapa tips tackle awek dari the playbook yg diwujudkan oleh idola aku, barney stinson. yup...idola aku tu. korang klik sini kalo nak baca pasal idola aku tu...

the playbook...

p/s: ternyata berkesan terhadap oleng, lan klux2 klan dan coklatchips apabila diorang praktik apa yg ada dalam the playbook...

kumpul anime...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 11:36 PM

0

memang dah jadi hobi aku kumpul anime. dari kecik lagi selalu tengok anime kat tv macam dash yonkuro, macross, gundam, dragon ball, dr. slump dan banyak lagi la. cita2 aku dari kecik memang nak jadi pelukis komik...tapi apakan daya tak ada bakat. hehe...

berbekalkan external yg mampu aku beli, aku dah start nak kumpul anime2 baru plak. yup...buat koleksi peribadi. aku bukan jenis layan macam tu je, tapi jenis yg suka menyimpan citer. setakat ni adalah sikit koleksi siri terbaru yg aku kumpul. jom usha...

1. deadman wonderland




opening...
 
mengisahkan seorang remaja yg telah dijatuhkan hukuman penjara kerana keslahan membunuh rakan2 sekelas. ganas gak siri anime nih. deadman wonderland pun ada siri manga, korang klik sini kalo korang berminat untuk baca manga nih...

2. tiger and bunny




opening

nama siri anime ni macam cute je, tapi tiger and bunny ni nama watak hero dalam anime nih. geng2 superhero membanteras jenayah sambil diorang kumpul point. haha... da macam game plak.

3. blue exorcist (ao no exorcist)



opening...

kisah mengenai anak setan yg mahu membunuh setan. haaa...macam mana la tu yea. manga pun ada gak untuk siri anime ni, korang klik sini yea...

p/s: banyak lagi sebenarnye...tapi yg tiga ni paling aku minat

abah...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 5:43 PM

0

pakcik, mudasfreakz dan abah...

sempena hari bapa nih...aku ingin mengucapkan selamat hari bapa kepada abah aku, cikgu md hapidz. orang yg paling cool sekali dalam family (yup...semua bapa saudara aku cakap macam tu). bukan setakat cool je, orang yg paling garang pun ada...tapi aku tau sebab pe, sebab aku yg buas. orang yg paling banyak bersabar dalam mendidik aku untuk menjadi orang...dan banyak lagi la. abah memang SEMPOI abis la...

p/s: selamat hari bapa untuk semua yg dah jadi bapa dan bakal jadi bapa...

akademi...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 3:34 AM

0

alhamdulillah...selamat tiba gak aku kat rumah. 4 ari aku bermaustatin kat selangor, merata aku tido dari seksyen 7, banting dan selayang. semua sebab air asia. yup...panggilan interview membuatkan aku jelajah selangor dalam 4 ari. haha...

14 haribulan aku kena interview untuk post technical report officer kat akademi air asia. bila bagi tau kt saudara2 aku, semua ingat interview untuk pilot dan pramugara. dua2 memang tak layak la...tengok ciri2 fizikal pun dah tau memang solid out punya...

orang yg temuduga aku tu memang sempoi habis, tapi aku memang tak berapa nak paham la...nape kalau tau aku ni asal dari utara a.k.a penang, loghat diorang tiba2 bertukar? pfffttt... ganjil sangat ke orang penang nih? hmmm...

pe2 hal aku memang sangat2 berterima kasih kat A.T dan akak A.T, tanpa diorang tak merasa aku nak dapat interview kat air asia nih. terima kasih sesangat yea...


p/s: mudah2an dapat la job nih...

kempen...kempen...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 8:34 PM

0

nama kempen...

hoho...sebelum nih M&M punya kempen, sekarang sudah ada lagi dua kempen dari DiGi iaitu DiGi Super Reload Youth Grapevine dan DiGi WWWOW Awads Std SS. dah ada 3 kempen sekarang ni, maybe ada la sket rezeki untuk aku. hehe~

p/s: tq skali lg nuffnang...

makbul...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 3:49 PM

0

whoaaa...sekarang da jadi fenomena tiap2 petang isnin sampai khamis dari pukul 7 - 8 malam anak2 dara dan mak2 dara mengadap depan tv3. semua pakat2 mengidam nak dapat bf dan menantu yg seromantik dan semacho seperti watak utama dalam drama tersebut. drama bersiri tersebut adalah nora elena yg adaptasi dari novel kasih yg suci. errr...rumah aku pun ada novel ni, bahan bacaan adik aku. aku kurang baca novel2 nih melainkan lagenda budak setan. huhu~

ok...entry ni bukan untuk bercerita pasal nora elena yea, sebab aku jarang layan drama nih. kalau tertengok pun sebab adik2 aku yg layan...tv ada satu je da nak buat macam mana kan? tapi ada ke orang yg habis romantik macam seth tan tu? ooohhh...benda nih hanya hiburan je, so jangan la terlampau mengharap yea. haha~

dalam banyak2 drama siri melayu untuk tahun nih yg buatkan aku tertarik adalah drama makbul yg main kat tv2, setiap hari khamis pukul 9 malam. yup...drama bercirikan islamik dan penuh dengan mesej. aku rasa korang patut tengok, drama yg ringan untuk di layan. mana la nak tau, dengan tengok drama nih terbuka la sket hati tu ke, yela...sekarang nih kita banyak dihidangkan dengan drama yg ntah apa2 ntah. huhu~
ohhh...lupa plak, drama ni juga merupakan sebuah cerita tentang doa. tu yg penting...

makbul...


p/s: aku bosan dengan drama cintan cintun yg tak munasabah...

software userbar...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 5:58 PM

0


dah lama aku teringin nak buat userbar, last2 terjumpa gak link userbar generator. aku donlod dan try, hmmm...software ni la yg aku cari selama nih. agak ketinggalan aku. yela, benda baru jumpa. dah alang2 aku jumpa, aku share ngan korang. mana la nk tau kot2 software ni berguna untuk korang gak. sharing is caring kan...
korang klik sini untuk donlod software yg aku crita kat atas yea...

tak cair kat tangan tapi cair kat mulut...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 3:58 AM

0

tu dia...m&m

sapa yg tak pernah makan m&m nih? korang memang manusia yg pelik. haha...sedap kot kalau time2 layan crita, movie ka sambil tangan dok petik satu per satu m&m nih masuk dalam mulut. aku baru perasan yg iklan m&m ni dok main kat nuffnang...teringat balik time study, rajin betul aku makan m&m. sekarang da plak peraduan vote & win. hadiah...1000 usd, usd ya bukannya rm...bnyak kot. korang vote ja mana satu kaler m&m yg korang suka. siap ada biodata untuk setiap kaler m&m tu. jom vote...tak rugi aihhh. mana tau kot2 nasib nak menang ka...

UPDATE: ni...aku kasi link yea...

p/s: tq nuffnang...

boleh tahan...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 7:45 PM

2


ok...aku memang peminat tegar man utd. walaupun kalah dengan barca 3 - 1, aku masih tetap setia dengan the red devil. selepas dinobatkan sebagai juara epl kali ke 19, jersi baru man utd keluaran nike telah di keluarkan. sekali pandang memang tak banyak beza pun dengan yg. sebelum nih...tapi yg penting misi untuk jadi juara kali ke 20...

jersi baru...
 
pe lagi buat peminat man utd...jom la join man utd kat fb, korang klik link ni untuk sokongan korang terhadap man utd. glory...glory...man utd. orait~

kasi bersih...

Posted by mudasfreakz | Posted in | Posted on 10:19 PM

0


hari ni kerja aku adalah kasi bersih cpu rig. dah barapa lama tak tengok...nak harap adik aku, hmmm...tak dapat la. tau guna je...

sebelum...



korang tengok sendiri la...bukan kemain banyak habuk, tebal kot. ngeri plak aku tengok. tak bernafas la kad grafik aku kalo macam ni. huhu~



pe lagi...kasi vacum dan berus la...sental abis abisan...


selepas...




peh...aku rasa puas ati bila tengok dah bersih. dah tak sakit kan mata dan telinga. kalau tak asyik berbunyi je. sekarang dah senyap... kad grafik pn dah bersih je aku tengok. lega...

p/s: aku rasa macam nak beli casing besar la...

software buat komik...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 10:18 PM

0



da lama aku nak letak benda alah nih kat dalam blog...asyik terlupa je. tapi kalo dalam fb ada aku letak benda nih. ni lah hasil godek2 dengan software intocartoon dan comic life...

intocartoon : aku guna untuk ubah dari gambar betul ke gambar ala2 kartun. nice kan?

comic life : dalam comic life nih korang boleh pilih kotak2 yg korang rasa sesuai untuk buat komik. warna latar belakang pun ada sekali...

aku ada kasi link. korang boleh la try2 dulu yea...

Allo, kasi klik la banyak kali.:)