Followers

EXCHANGE LINK

baru ku tahu...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 7:26 AM

4

korang penah tengok top gear tak? ala...show mengenai kereta2 tu. yang mana kereta buatan negara kita kena ketuk dek oleh pengacaranya. haaa...ni ada sesuatu yang menarik, kalau korang penah tengok mesti kenal siapa "the Stig", mamat yang berpakaian serba putih dan juga memakai helmet fullface putih yang selalu menguji kereta2 dalam show top gear ni. identiti "the Stig" telah didedahkan...meh baca petikan ni...

Formula One legend Michael Schumacher was on Sunday unveiled as "the Stig", the mystery man who test drives cars on British cult motoring show "Top Gear".
LONDON (AFP) -
Formula One legend Michael Schumacher was on Sunday unveiled as "the Stig", the mystery man who test drives cars on British cult motoring show "Top Gear".
The identity of the white-clad driver is kept a closely guarded secret, but Schumacher, who was Formula One world drivers' champion seven times, finally revealed himself in the first of a new series of the show on Sunday night.
Presenter Jeremy Clarkson pretended not to recognise him at first, asking him what he used to do before he became famous as the Stig, but then excitedly shouted to the studio audience: "It's Michael Schumacher!"
Former Formula One driver Perry McCarthy was Top Gear's original Stig, who dressed all in black during the first two series.
The show is shown in more than 100 countries worldwide.

aku dan negeri hang 5...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 8:30 PM

2


lagi 2 minggu dah nak masuk sem baru, rasa macam cepat plak. padahal aku kt penang ni dah dekat 6 bulan (4 bulan praktikal + 2 bulan cuti sem). tapi macam mana pun minggu depan aku balik awal ke melaka. damn, tiket bas plak mahal nak mampus...tak pa, member aku bayarkan dulu. haha...save la sket duit aku yang nak buat joli sebelum balik melaka nanti...

weiii!!! aku kena balik awal kot, mau taknya...n
ak cari tajuk untuk PSM lagi. kalau pakai idea aku memang rasanya tak boleh pakai langsung (padahal sepanjang cuti, aku tak penah pun nak pikir pasal projek2 ni ).hahaha...


2, 3 dan banyak lagi sebab aku nak kena balik awal ke melaka ni...antaranya, mat ensem (ahli kelab panggung BMCD) dah mesej2 suruh balik awal sebab nak tengok TRANSFORMER katanya...betul gak, layan crita ni ramai2 baru la best. ensem tunggu la kepulangan aku kat melaka sentral nanti ye, aku malas nak naik bas balik ke T.U, berat beg yang aku nak bawa nanti...

van dame lagi la...semalam dah calling2 tanya bila nak balik, aku ingat dia bagi tau bila dia nak kasi helmet fullface aku...rupa2nye dia suruh aku carikan rumah sewa. alamak!!! aku lupa yang aku tak ada lagi rumah sewa. alamat, tido kat surau la nampaknya...serius ni, aku main2...


stick the sticker

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 8:59 PM

0





aku kasi update sket pasal skuter aku ni. ari ni aku berbelanja kurang dari RM20 untuk decorate skuter NLC 135 kesayangan aku ni. aku menggunakan sticker carbon gold dan juga lining gold untuk operasi kali ni...kebetulan plak aku punya brake lever ngan balancing pun seakan2 gold, jadi nampak matching la kalau aku lekatkan ngan sticker carbon gold. kerjanye tak ada la susah sangat...

alatan:
1. pisau RM1
2. tangan yang stabil untuk korang nak potong sticker tu nanti
3. pensel (ni la alat yang penting untuk korang draw belakang sticker tu nanti ikut surface body moto sebelum di potong)
4. air sabun (bukan untuk korang mandi, tapi senang korang nak adjust sticker kat body nanti)
5. jangan lupa lekatkan sticker man u kat atas sticker carbon gold tu (untuk peminat man u sahaja)

p/s: dah lama aku nak buat d.i.y ni...

aku vs termites

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 12:55 AM

4



di hari yang best dan sesuai untuk bersantai, aku di gemparkan dengan serangan mengejut oleh termites (anai anai). pic kat atas ni bukan hasil karya kayu aku ye, korang tengok betapa selera makan si termites ni. abis almari baju adik aku di jadikan santapan tak kira siang atau malam....
anak beranak jangan cakap arrr...dari moyang sampai la yang tak menetas lagi, aku nak ambik pic pun naik geli.hahaha...
selamat la yang termites ni makan kayu, kalau makan orang aku tak tau la...rasanya dah tak tulis blog nih. mau gempaq satu malaysia kot...

p/s: yang kat pic ni dah clear sebab diracunkan oleh aku...padan muka korang, lain kali makan sayur...

sayonara

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 9:49 AM

2



darn!!! semalam aku telah ditinggalkan, ohh!!! apa salahku dan apa dosaku sehingga diperlakukan sedemikian rupa...oh tuhan semua ini terjadi pada hambamu...

aku : nape tinggalkan along nih?
A : memang patut kena tinggal pun...
aku : yela, tapi pasal apa? mesti ada sebab kan?
A : laaa...tak sedar lagi ke apa ni? dah terang2 kena tinggal...
aku : pasal apa plak?
A : tengok tu dah la tak siap lagi, orang dah nak gerak ni. sat lagi lambat plak sampai rumah opah...
aku : ooo...yeke?hahaha...

A tu ganti diri pada abah...semalam dah la tak balik rumah opah, mesti opah tertanya2 pasal cucu kesayangan dia nih...huhu~

0




sesapa yang ada facebook pasti tidak ketinggalan untuk bermain game2 yang ada kat laman sosial tersebut kan? sekarang aku nak memperkenalkan game yang terbaru yang terdapat di dalam facebook ni...RESTAURANT CITY yang dihasilkan oleh Playfish.

korang hanya perlu klik pada button disebelah je ===>

Allo, kasi klik la banyak kali.:)