Followers

EXCHANGE LINK

nasihat...mampukah aku?

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 1:55 AM

1

tak ada dalam dunia sekarang ni orang yg serba serbi sempurna. bill gates yg kaya pun belum tentu sempurna hidup dia. kadang2 aku terpikir gak...boleh ka orang yg hidup tak tentu hala dan perangai pun tak berapa nak elok nak bagi nasihat kat orang lain? boleh ka orang yg dia bg nasihat tu ikut nasihat dia? kadang2 nasihat yg bg tu mungkin ada betul...tp kadang2 orang mungkin terpikir kenapa tak nasihat kan diri sendiri dulu...ye tak? 








da tak sampai sebulan dari tarikh nikah nanti...aku sebenarnya sangat2 la risau. boleh ka isteri aku dengar nasihat aku nanti? sebab aku rasa diri ni macam cetek ja ilmu untuk bagi nasihat...kat situ dah macam satu cabaran. macam mana la masa depan nanti...

p/s: Ya Allah...kau permudahkanlah perjalanan hidup hamba mu ni. Terangilah daku dengan cahaya keimanan dan tunjukkan lah daku ke jalan yg benar. Amin...


lama habaq hang...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 1:40 PM

0

lama betoi aku tak tulis blog ni. post yg last pun nuuuu...bulan dua hari tu. time aku bertunang ngan A.T. kira2 dah dekat sembilan bulan. macam2 benda jadi dalam tempoh sembilan bulan. aku dah tukaq keja...alhamdulillah offer lagi baguih dari company yg lama. rezeki nak kawen kot. A.T pun sama, da tukaq keja gak. syukur...masing2 punya rezeki

dalam tempoh sembilan bulan ni, pulun keja kumpul duit. kawen bukan keja mudah kot....persiapan semua kena ada. bulan sebelas ni ja semua barang2 hantaran da setel untuk dua2 belah pihak. form2 untuk nikah (HIV test, surat akuan bujang dan penempatan) semua da setel, banyak keja gak la nak kena buat. huhu...

kad kawen pun da siap, kalo tengok kat pic bawah ni...hampa da boleh tengok tarikh kenduri. by the way tarikh kenduri belah Penang aku buat 22 haribulan 12, sempena besday aku.hehe...


Alhamdulillah...kad pun da siap

5 febuari...alhamdulillah

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 11:52 PM

1

tanggal 5 febuari 2012 (ahad), status bujang dan single da tak ada dah untuk aku. sekarang dah masuk fasa hidup yg baru plak...tunang orang. so, ni ada la sket gambar yg diambik masa kat rumah A.T di shah alam...


 first time tengok A.T make up tebal...jatuh cinta lagi


barang hantaran masa meminang...kek secret recipe gak yg A.T minat. huh


 adoiyai...manis (puji tunang sendiri...)


 ma A.T dan mak aku di situ...


 A.T bersama famili aku...


A.T bersama anak buah... 


ehem...cincin disarungkan :)


 smart tak hasil dari sepupu A.T...

hasil tangkapan dari sepupu A.T, yg terserlah yg dok tengah2 tu...


ni lah sedikit gambar yg dapat aku tunjukkan dalam blog nih. alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar...penantian selama 8 tahun pun akhirnya terikat dengan pertunangan...


p/s: semoga aku akan menjadi yg terbaik untuk tunang aku dan tabah menghadapi dugaan yg mendatang. amin...

Allo, kasi klik la banyak kali.:)