Followers

EXCHANGE LINK

hepi besday untuk aku...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 12:59 AM

0

ok...tamat sudah tarikh 22.12.2011. dah bertambah satu lagi nombor pada umor aku. jangan risau...still muda lagi aku nih. hehe~

semalam A.T, ajak kuar makan. katanya surprise...memamg surprise la sebab dia bawa ke restoran tupai-tupai. dalam kepala otak pikir gak restoran ni semua menu ada letak tupai ke....

jom...usha pic yg aku selit nih, restoran tupai-tupai bukan sediakan tupai yea, ia restoran steamboat, Chinese cuisine and western. nak menu tupai...korang cari sendiri... 

 restoran tupai...


 time nih memang ramai. steamboat la katakan...


gaya A.T malu2 kucing bila snap pic, selepas beberapa saat lepas tu...


aku...memang lapar, tarak control cun bila makan nih...


errr...udang2 ni memang feveret A.T, banyak tu kulit udang mau dekat 30 ekor...


cupcake yg A.T tempah. yup...man utd cupcake....


A.T tengah pilih mana satu yg dia nak makan. haha...


hadiah yg A.T kasi...

terima kasih yea A.T sebab menyambut besday. ngan steamboatnye, cupcake lagi...hadiah. semuanye lah...terima kasih sekali lagi. sayang sangat kat awak... :p


site...boring~

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 10:15 PM

0

boring betul kalo jalan2 dalam site nih...nak lepak dalam stor pun tak boleh nanti kena sound dengan maincon...lagi la kalo nak tido dalam stor. stor pun sebulan dua ni dok banjir ja...lagi la malas nak dok lama2 dalam tu. ni pun aku snap picture time aku berjalan pantau bangla a.k.a mengular. haha...

 ni lah pemandangan yg aku tengok hari2...sampai aku dah naik bosan. mengadap muka bangla dengan maincon lagi la berganda2 bosan. serius...


 sapa cakap kat cyberjaya tak ada semak? haha...ni belakang site, aku tak snap lagi kebun kelapa sawit. kalo korang hebat...cari kfc dengan pizza hut


ni la...tempat aku makan. sini tak berapa best sangat sebab tak ada gadis2 dari mmu. hehe...
time ni dah petang, mana ada orang...

tolong dengar pesan mak...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 10:09 PM

0

errr...ni bukan mak aku...

tolonglah dengar setiap apa yg mak korang pesan, jangan sesekali korang bangkang nescaya tuhan balas on the spot. seriously masa aku kecik2 memang aku buas sangat dan bila dah besaq baru aku tau betapa pentingnya pesan mak atau orang yg lebih tua dari kita.

teringat masa aku kecik2 dulu. mak suruh kupas kulit bawang untuk masak...yela, masa kecik memang tak reti masak kepala otak asyik teringat nak main ja. tak jauh pun main...belakang rumah ja. di pendekkan cerita, aku terlanggar sarang penyengat...abis bengkak satu badan sebab kena sengat. tak pasal2...3 hari aku kena dok dalam wad. kalau aku dok kat dapur kupas kulit bawang mesti dapat makan best dan malamnya tidor dengan bantal yg berpeta dunia asing. huhu~

tak kisah la mak sendiri, mak saudara atau mak sapa2 yg bagi nasihat, asal untuk kebaikkan kita...ambik ja sebagai panduan. jangan la korang nak kata pesanan atau teguran tu sebagai satu benda yg leceh. lagi pun mana la ada mak atau orang tua yg bagi nasihat untuk kita menjadi terukkan?

pakcik?

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 12:05 AM

4

pakcik...

dah pukul 12 tengahari, memang sempoi la...masa untuk makan, pulihkan tenaga selepas "best" berjalan2 dalam site. tengok2kan tempat bangla dah buat kerja aku suruh setelkan dan result yg aku dapat memang macam haram. tak buat langsung...abis kredit aku call suruh buat tapi haram tak buat langsung. tarak guna...

kalo kuar site time lunch memang aku champion, maincon baru gerak ke tempat parking...aku dah sebatu keluar. haha...
dalam otak aku tengah pikir lauk apa yg aku nak pekena. ikan keli pun sedap gak. sampai kat traffic light, ada sebijik naza kat belakang aku. tetiba ada seorang gadis turun jalan ke arah aku. sudah...nak tumpang join makan sekali ka? helmet lebih plak tak ada...

dia berdiri sebelah...

gadis naza: errr..PAKCIK!! kalo nak pegi carefour alamanda, ikut arah mana yea? (sopan gitu...)
aku          : errr...(aku tergamam seketika...)
gadis naza: PAKCIK bukan orang sini ek?
aku          : tak...
gadis naza: hmmm...time kasih yea (sambil berlalu pergi...)

demm...ada ke patut dia panggil aku pakcik? aku tua sangat ke? baru 20 something. terbantut aku nak makan ikan keli. terus makan telur goreng...

ada apa dengan cuti...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 8:22 PM

0

midvalley...

wooo...ari ni cuti!!! memang best sangat...sebab apa? pagi2 tak ada orang call (teman se site, bangla dan juga maincon)...tido pun tenteram ja. bangun pun ala2 lambat. haha...
bukan selalu nak dapat cuti ari isnin. al maklumla, isnin sudah sinonim dengan monday blues nya. esok hari selasa jadi mana ada tuesday blues ye tak? tapi aku dapat bau2 yang esok memang hari yang super duper sibuk bagai...

aktiviti aku hari ni tak lain dan tak bukan...membuang masa kat midvalley bersama member sebilik iaitu kurt medi. buat apa kat midvalley? shopping2? haram...tak ada punya. gaji lambat nak masuk...adoiyai. HR... kasihanilah kami ni yang amat memerlukan duit di kala hujung bulan nih. huhu~

seperti biasa...aku ngan medi cuci2 mata tengok baju ja, berangan2 akan beli bila masuk gaji nanti (wait n see)...termasuk la dengan cuci mata tengok awek skali (errr...A.T jangan marah yea, ni keje medi). biasa la...gadis2 bandar ni sedap mata memandang. haha...(nampak sangat...)

p/s: A.T...bila nak kuar pi shopping?

kejap je masa berlalu...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 10:53 PM

0

masa berlalu...

pejam celik...pejam celik...dah nak masuk 2 bulan aku keja kt globe nih. kawan2 pun dah makin bertambah (mostly bangla). yela...keja site tak dapat kawan ngan bangla mesti kawan ngan indon. hahaha...

raya korban pun dah tak balik kampung...sekali lagi beraya di luar penang. apa nak buat, zaman study ngan keja dah tak sama. sekali lagi terlepas peluang nak merasa mee kuah yg mak aku masak. rindu wooo~
selamat la ada A.T dan mak saudara dekat2 sini, tak ada la terasa sangat berjauhan dengan keluarga. 

dah macam2 aku rasa bila dok kat kolumpo (key ell) nih...bulan 12 nanti dah mula masuk fasa baru dalam hidup, umur dah meningkat. tapi bulan 12 gak la ada perkhabaran gembira. pasal tu kemudian2 aku akan kasi update. tak berapa best kalo nak cerita awal2 nih. ye tak? so...stay tuned. hahaha...


kerja...keja...keje...

Posted by mudasfreakz | Posted in | Posted on 10:13 PM

0

ni la site aku...

assalamualaikum...da lama aku tak update blog. memandangkan aku da apply cuti sok, malam ni boleh la nak update sket. sekarang aku sudah busy maaa...dulu asyik lepak je kat rumah. alhamdulillah...dapat gak aku keje kat globe engineering bahagian pemasangan fire fighting. dah tak ada masa untuk baring2 macam dulu, skarang ambik ko...keje kat site turun naik level je pantau mamat bangla buat keje. aku ingatkan stay lama kat bahagian tender...baru sebulan dah kena campak kat site shaftsbury cyberjaya. berpeluh gak nak cari jalan. hehe...

dah dapat keje ni...baru la duit masuk ye tak? ok la tu...dah boleh cari duit sendiri, lepas ni dah boleh plan lang kah seterusnya. ehem2...

p/s: booking...da booking dah...bulan 11 dah nak kena bayar. huhu...

keluarga baru...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 10:37 PM

0

dah bertambah ahli keluarga nokia aku. welcome...Nokia E5. hehe...

selamat hari raya aidilfitri...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 9:26 PM

0


 di sini mudasfreakz ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN buat keluarga, bakal akan jadi keluarga (A.T), member2 kampung, sekolah, poli dan U, blogger2, jiran2 satu taman dan seangkatan dengannya...


 p/s: ucapan ni khas untuk peminat arsenal:



berbuka gaya arab. yeke?

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 1:39 PM

0

banyak? tak ada lah...

wooo...hampir penuh meja makan. ni aku dan A.T pekena kat Arabian Kitchen seksyen 20. boleh tahan la...sedap pn sedap. nasi pun banyak, siap ada kuih muih lagi, memang best la. lagi pun aku tak pernah makan kat restoran ala2 arab yg berasal dari kelantan. terbaek!!!

p/s: bulan posa aku malas nak taip panjang2...


kuala lumpur...sesat?

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 3:12 PM

0

tinggi wooo...

SESAT DI KUALA LUMPUR

Sesat di Kuala Lumpur
Dosa dan pahala bercampur
Tapi kita perlu hidup
Kita perlu terus hidup

Terima kasih tuan dan nyonya
Doa selamat kami pohonkan
Pada Tuhan maha Kuasa
Tuhan Maha Kuasa

Mungkin kita kan temui
Kebahagiaan di Kuala Lumpur
Dan mungkin kita akan kecewa
Mungkin kikta akan jadi kaya, dalam lumpur
Mungkin kita akan terpedaya
Mungkin kita akan terpedaya

Mungkin ada jalan di Kuala Lumpur
Jalan bahagia
Mungkin kita akan kecewa
Mungkin kita akan jadi alpa serta lupa
Mungkin kita akan terpedaya
Mungkin kita akan jadi kaya serta lupa
Dan mungkin kita lupa pada asalnya
Mungkin kita lupa pada asalnya
Mungkin kita lupa pada asalnya...

p/s: alhamdulillah...buat masa sekarang ni tak la sesat lagi dengan ada nya papago. peace...

cemburu...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 6:58 AM

1

wah...mana tahan macam nih!!!

cemburu. hmmm...sapa cakap laki tak ada perasaan cemburu tu? habaq mai kat aku sat. tak semua perasaan cemburu tu mesti di kaitkan dengan perempuan, sedikit sebanyak mesti terpalit gak perasaan cemburu tu pada laki. se"cool2 ketul ais" laki pun mesti ada punya. tapi tengok situasi gak la kalau nak cemburu, takkan la semua benda nak cemburu ye tak?

jom tengok situasi ni, contoh la yea...

A: U...kawan I nak ajak kuar tengok wayang la...
B: yeke? laki @ pompuan?
A: laki...
B: ooo...U kuar berdua je ke? atau ada member2 lain?
A: tak ada member lain, just I dan kawan I je yg tengok wayang. dah lama kita orang tak tengok 
     wayang...
B: errkk!!!

ok, haruskah B merasa cemburu? mungkin orang akan bercakap, "think positive bro...diorang kan just kawan, lagi pun maybe dah lama tak jumpa tu..." atau "biar la...tak kan la ko nak sekat kebebasan dia nak berkawan...". yup, banyak sangat pandangan orang kalau tak terkena kat batang hidung sendiri...tapi bagi B yg terkena dah tak ada dah positive2 thinking nih. bayangkan keluar berdua tengok wayang, kalau ngan diri sendiri tak apa la tapi dengan orang lain...no way nak pikir positive yg pasti cemburu gak yg menang. memang kalau tengok dialog di atas, A nak keluar dengan kawan laki dia yg dah lama tak jumpa; tapi bagi B banyak benda yg dipikirkan. perasaan tak seronok, tak syok, serba salah...semua ada masa tu. biasa la, sapa suka tengok kekasih keluar ngan laki lain...sapa suka?  bukan nak sekat kebebasan berkawan, tapi macam ada yg tak kena je... 

tapi sebenarnya, cemburu tu pun merupakan salah satu perasaan sayang. korang jangan tak tau plak. kalau tak ada perasaan cemburu tu rasa hambar je dalam perhubungan. perasaan cemburu tu da jadi lumrah. kalau asyik disogokkan dengan perasaan cemburu pun susah gak. kalau korang tak ada perasaan cemburu tu...korang bukan normal. haha...

p/s: aku pun cemburu gak...

cerita pasal kuih raya...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 1:16 PM

0

baru 9 hari berpuasa...dah banyak blog yg aku tengok keluarkan resepi kuih muih masing2. macam2 jenis aku tengok, tak tau plak aku yg kuih raya ni bukan ke main banyak lagi. tak pun banyak yg keluarkan list2 kuih untuk sapa2 yg berminat order. tahun ni rumah aku tak ada nak buat sendiri dah...cikgu azizah dah malas. yg tinggal plak hero2...memang lagi tak jadi kuih kalau buat, lebih bnyak masuk ke mulut je nanti dari masuk ke balang. haha...

popia nestum A.T...

untuk tahun ni, awal2 puasa da dapat satu balang kuih popia nestum dari A.T siap ada label tu "A**A Cookies". ambik hang balang besaq kot. terima kasih yea A.T, dijamin balang ni tak akan di buka sebelum tiba masanya. haha... kuih2 yg lain aku rasa on the way nak sampai rumah, yup pn. izdihar (angah) n hubby nya dah jamin untuk membawa pulang seberapa banyak kuih raya balik. lega cikgu azizah tahun ni.

yang tak berapa bestnya sebab dah tak boleh nak menunggu depan oven dah, dah tak boleh nak adun tepung pelbagai dan dah tak boleh nak merasa kuih2 yg terlebih masak a.k.a rentung...

p/s: bangcik dah mula plan nak buat swiss tart sendiri. haha...

hepi besday A.T dan selamat menyambut ramadhan...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 2:52 PM

0

hepi besday A.T...

alhamdulillah...dapat gak menyambut ulangtahun kelahiran A.T kat shah alam. tapi lari timing sket, sepatutnya 27hb tapi 28hb baru boleh sambut. dah nak buat macam mana, tersangkut kat melaka 2 hari...

selamat hari jadi buat dirimu yg istimewa...semoga tahun ini memberi sinar
kegembiraan dan kebahagian...dan semoga perhubungan kita akan kekal ke akhir hayat...

errr...ni merupakan pengalaman baru untuk aku, korang pernah sambut besday makan nasi goreng tak? yup, ni first time aku sambut besday makan nasi goreng. bukan aku...tapi A.T, nasi goreng kampung. A.T...awak memang style abis. haha...

p/s: selamat menyambut ramadhan buat pembaca blog mudasfreakz... :)

A.T, saya datang...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 1:11 AM

1

damn...dah pukul bape sekarang? agak2 sampai shah alam ni pukul bape la. A.T cakap nak keluar office pukul 4 petang. mengikut firasat aku dengan pengiraan kilometer dan kelajuan kancil turbo 660, mau pukul 5 petang sampai shah alam nih. tekan minyak...ok, 120 km/h sekarang nih kat meter...dah laju aku rasa.

ok...ngam2 pukul 5 sampai tasik shah alam. terer gak aku dapat agak sampai pukul 5 petang. sms dulu A.T ada kat mana. adeh, A.T baru nak keluar office. jadi tugu la aku kat tasik nih. eeehhh...A.T call plak, nape la nih? ok...A.T suruh datang kedai tujuh sebelas kat seksyen 19. suspen...suspen...

A.T sakit gigi...

ok...tu serba sedikit cerita aku dalam perjalanan nak ke shah alam. kesian kat A.T, hari2 yg best terganggu sebab sakit gigi. aku dah pernah kena sekali, memang tak tido lena kot. korang mesti ingat aku datang ke shah alam sebab A.T sakit gigi kan? tak ada lah...sebenarnya nak sambut ulangtahun kelahiran A.T, kebetulan plak A.T sakit gigi. adeh...kesian kat A.T

p/s: selamat menyambut ulangtahun kelahiran yg ke 2_ yea A.T, kesian awak sebab hari yg best dah jadi tak berapa best :(

komik cinta 2...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 10:45 PM

2

love story 2...

haha...bila dah bosan ini la jadinye. mula la keluar idea2 jiwa dan jiwang. aku tak kisah sebab tak kacau orang, lagi pun penulisan atas blog sendiri. ohhh...yeah!!!

p/s: by the way saya sangat sayangkan awak A.T. ngee~

gula gula ni sedap ke?

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 1:14 PM

1



gula gula (penang cakap cekelat)...

dah banyak aku tengok blog2 letakkan video gula gula masa buat persembahan kat whi. aku pun dengan ini nak letak gak la video gula gula (konon2nye kpop), biasa la untuk kenang kenangan. haha...sambil tu promosi sket pasal group ni. tak payah bayar pun....aku tolong dengan ikhlasss. 

p/s: korea tinggi lampai dan slim, yg ni kemetot dan chubby. tak seswaiii...

penang pening...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 1:40 AM

0

dengan cuaca panas, aku ingat apa salahnya kalau keluar makan angin aircond kereta sambil menyumbang sedikit karbon monoksida pada persekitaran di penang ni. yup...dalam on the way balik dari pulau ke seberang perai aku ternampak brand kereta baru...

ni ha kereta tu...


apa kata kita kasi zoom sikit lagi untuk penampakkan yg lebih jelas...
.
.
.

vovol tu...

mesti korang tak pernah tengok brand ni kan? korang betul2 ketinggalan zaman betul. pfffttt!!!

p/s: selamat bukan toyol...

Too Much Love Will Kill You...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 3:30 PM

0



kumpulan queen dan luciano pavarotti...

aku memang meminati lagu2 dari kumpulan queen, lagu2 dia memang sedap untuk di layan dah macam makan kfc dah rasanya. antara lagu yg best untuk di layan ialah i want to break free, bohemian rhapsody, we will rock you, we are the champion, breakthru dan banyak lagi. kali ni kita layan queen dan liciano pavarotti...


jom usha sket lirik asal: 

burung unta...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 8:50 AM

0

selamat pagi...selamat pagi...entry yg ringkas untuk pagi ini :

burung unta @ ostrich...
tahukah anda yg burung unta apabila membenam kepalanya ke dalam tanah, ia akan bernafas melalui bontotnya...

ehhh...betul ke bernafas melalui bontot? ce citer...ce citer...

bmcd desktop wallpaper...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 4:47 PM

0

cuaca panas sket ari nih...dok dalam bilik senyap2 aku try design desktop wallpaper. so, kat bawah ni aku design bmcd punya wallpaper...saja suka2, isi masa lapang. hoho...

bmcd 1280 x 800...


ni kat desktop aku...

software yg aku guna photoshop cs5, ok...masih terkial2 lagi...

first try komik cinta...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 11:00 PM

2

saja2 buat komik... :)

software yg diguna: comic life 1.3.5 deluxe life, intocartoonpro 3.0 dan paint.net...

p/s: A.T jangan marah yea...

tukar idola...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 3:28 PM

0

patrick jane...

sebelum ni idola aku barney stinson, aku pikir2 balik baik tukar je idola baru. walaupun barney kelakar tapi masih tak boleh lawan ngan idola baru aku ni. yup...patrick jane kelakar dengan gaya sendiri. itu yg aku suka...

apa lagi yg aku suka tentang patrick jane ni? haaa...patrick jane dapat mengenali seseorang itu dengan hanya menilai dari luaran, tapi tak selalunya betul; hampir2. walaupun cara dia seakan2 psikik tapi sebenarnya tidak. teruja betul aku tengok kalau dia selesai kan kes, dah macam ala2 detektif conan plak. bekerja sebagai konsultan CBI selepas kematian isteri dan anak perempuan untuk mencari red john. by the way, patrick jane adalah watak dalam siri the mentalist. seronok kalau layan sorang2. haha...

dan yg paling cool sekali adalah kereta yg dia pandu, usha sket kereta apa...

Citroen DS21...


haha...ini idola untuk cerita je, bukannya betul2 pun aku nak up kan watak ni jadi idola aku, berfantasi sungguh kalau aku buat macam tu. peace...

p/s: agak2 kat malaysia ada tak kereta macam tu?

sudah kasi bersih ke?

Posted by mudasfreakz | Posted in | Posted on 12:49 AM

0

kuning...

woo...mesti penat kan hari ni keluar berjalan ramai2, bersesak2 dan bermandikan hujan? suara pun dah tak berapa nak ada, serak melaungkan "reformasi"...anda memang tegar. dalam hati mesti dah rasa puas, maklum la meluahkan suara masing2 dalam erti kata lain "suara rakyat". satu je aku nak cakap, orang yg pergi join nih tak berapa bersih pun...
 
aku pun tak setuju sama sekali perhimpunan yg di buat oleh patriot. patutnye biar orang kuning ni je yg berarak. kenapa mesti patriot terlibat? kenapa mesti nak sama? adoiyai...

tak bersih langsung sebab...
 
1. jalan raya dah jadi tak bersih...
 
2. hati masing2 tak bersih...by the way ada solat zohor ke tadi?
 
3. korang telah mengakibatkan peniaga2 rugi...
 
4. yg mana join tu pun ikut member2 je, biasa la tu...
 
5. korang menyusahkan orang yg tak join sekali...

6. yg join pun orang melayu...tak paham aku kenapa mesti ikut telunjuk ambiga tu...

7. timbul perasaan riak bila berhimpun macam tu...

dah la kot list yg ada nih. lagi pun aku anggap bersih memang tetap tak bersih, memalukan negara dan bangsa...dengan taktik kotor

p/s: budaya kuning...

untuk entry sebelum ni. peace yawww...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 10:05 AM

0




ENJOY...

kebanggaan...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , | Posted on 1:58 AM

1

dah berapa kali aku golek atas tilam pun aku tak tau la. golek kiri...golek kanan...mata still tak nak pejam, aku dah abis paksa dah ni. ok...aku give up. sambung online plak. lama tak update blog. hmmm...apa la tajuk yg best untuk aku taip kali nih. semenjak 2 3 menjak ni, idea dah kurang. otak dah tepu gamaknya...

ok...buka itunes. lagu pilihan....dari queen. lagu feveret aku, born to love you. yeah...tetiba teringat crita lakonan takuya kimura (halu). PRIDE. antara jdrama yg paling aku minat selepas GTO. crita seorang player hoki ais yg bagi aku memerlukan kasih sayang dari seseorang. dan bermain hoki ais itu sendiri membuatkan dia sendiri berasa tenang. yup...masih terbayang lagi scene2 dalam crita tu. tak pe, sok boleh layan balik. hehe...

takuya kimura...

halu dan aki...

oh...by the way, apa reaksi korang apabila kekasih lama contohnya teman laki datang semula kepada teman wanita korang? hmmm...apa yg korang rasa? adakah kekasih korang akan berubah hati? siapa yg tahu kan? haha...yup dalam bercinta macam2 yg datang. tak semua orang akan berasa bertuah kan? lupa nak bagi tau...soalan2 yg aku tanya ni memang ada dalam cerita PRIDE tu. tapi dalam dunia nyata pun ada gak. rajin2 la korang cari jawapan yer...

p/s: ok...da rasa efek ngantuk dah...

buang rasa tak best....

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 1:58 AM

1

psp lama je pun...

kalo aku rasa hati ni macam tak best selalunye aku start plug in dan terus main psp. yup...berbekalkan psp dengan sistem software 5.00 m33, jadi la membuatkan aku hilang rasa tak best tu seketika. walaupun game yg ada kat dalam psp tu macam hampeh tapi kira ok la kan? xde la nak stress nih...kadang2 dengan game yg tak best pun aku boleh mengadap berjam2. lupakan kejap masalah duniawi. haha...

p/s: 2 3 menjak nih, memang aku rasa tak best. psp, berkhidmatlah untuk aku...

manis vs pahit...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 2:19 AM

6


aku tak suka mengenang benda2 yg lepas ni...

aku rasa...orang lain pun sama...

kalau manis?

ok je...

tapi kalau pahit?

memang tak sanggup dan nak lupakan...

tapi sedikit sebanyak...

tinggalkan kesan...

memberi pengajaran...

serta

membuat aku beringat...

akan masa hadapan...

deodorant...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , | Posted on 2:31 AM

0

maharajalawak pun kita dah tau sapa yg menang kan? ok...aku malas nak citer pasal tu, lagi pun aku tengok kat youtube je. citer pasal youtube teringat plak nak cari iklan deodeorant axe yg kuar kat tv tu...tapi iklan kat tv tak sama ngan youtube. kalau kat tv...pompuan jatuh dari langit dan kalau kat youtube bidadari yg jatuh dari langit. tak silap aku, iklan ni da lama dah...cuma kat malaysia je lambat...


axe excite...


kalo aku guna deodorant nike macam gambar kat bawah ni, agak2 pe la yg jatuh ek?

deodorant nike...

p/s:  f.y.i A.T tak jatuh dari langit disebabkan deodorant ni ok...



hepi besday kak lang...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 12:53 AM

0

hepi besday kak lang...

semoga di murahkan rezeki 
dan ceria2 selalu...

dari:

cikgu md. hapidz & cikgu azizah...

along (mudasfreakz)...

angah...

bang cik...

adik

skill mendapatkan awek...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 8:57 PM

0

korang sunyi? terutama lelaki yea...pompuan diam2 sudah. tapi kalau nak ambik tau pun aku tak kisah. haha... jom kita ambik beberapa tips tackle awek dari the playbook yg diwujudkan oleh idola aku, barney stinson. yup...idola aku tu. korang klik sini kalo nak baca pasal idola aku tu...

the playbook...

p/s: ternyata berkesan terhadap oleng, lan klux2 klan dan coklatchips apabila diorang praktik apa yg ada dalam the playbook...

kumpul anime...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 11:36 PM

0

memang dah jadi hobi aku kumpul anime. dari kecik lagi selalu tengok anime kat tv macam dash yonkuro, macross, gundam, dragon ball, dr. slump dan banyak lagi la. cita2 aku dari kecik memang nak jadi pelukis komik...tapi apakan daya tak ada bakat. hehe...

berbekalkan external yg mampu aku beli, aku dah start nak kumpul anime2 baru plak. yup...buat koleksi peribadi. aku bukan jenis layan macam tu je, tapi jenis yg suka menyimpan citer. setakat ni adalah sikit koleksi siri terbaru yg aku kumpul. jom usha...

1. deadman wonderland




opening...
 
mengisahkan seorang remaja yg telah dijatuhkan hukuman penjara kerana keslahan membunuh rakan2 sekelas. ganas gak siri anime nih. deadman wonderland pun ada siri manga, korang klik sini kalo korang berminat untuk baca manga nih...

2. tiger and bunny




opening

nama siri anime ni macam cute je, tapi tiger and bunny ni nama watak hero dalam anime nih. geng2 superhero membanteras jenayah sambil diorang kumpul point. haha... da macam game plak.

3. blue exorcist (ao no exorcist)



opening...

kisah mengenai anak setan yg mahu membunuh setan. haaa...macam mana la tu yea. manga pun ada gak untuk siri anime ni, korang klik sini yea...

p/s: banyak lagi sebenarnye...tapi yg tiga ni paling aku minat

abah...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 5:43 PM

0

pakcik, mudasfreakz dan abah...

sempena hari bapa nih...aku ingin mengucapkan selamat hari bapa kepada abah aku, cikgu md hapidz. orang yg paling cool sekali dalam family (yup...semua bapa saudara aku cakap macam tu). bukan setakat cool je, orang yg paling garang pun ada...tapi aku tau sebab pe, sebab aku yg buas. orang yg paling banyak bersabar dalam mendidik aku untuk menjadi orang...dan banyak lagi la. abah memang SEMPOI abis la...

p/s: selamat hari bapa untuk semua yg dah jadi bapa dan bakal jadi bapa...

akademi...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 3:34 AM

0

alhamdulillah...selamat tiba gak aku kat rumah. 4 ari aku bermaustatin kat selangor, merata aku tido dari seksyen 7, banting dan selayang. semua sebab air asia. yup...panggilan interview membuatkan aku jelajah selangor dalam 4 ari. haha...

14 haribulan aku kena interview untuk post technical report officer kat akademi air asia. bila bagi tau kt saudara2 aku, semua ingat interview untuk pilot dan pramugara. dua2 memang tak layak la...tengok ciri2 fizikal pun dah tau memang solid out punya...

orang yg temuduga aku tu memang sempoi habis, tapi aku memang tak berapa nak paham la...nape kalau tau aku ni asal dari utara a.k.a penang, loghat diorang tiba2 bertukar? pfffttt... ganjil sangat ke orang penang nih? hmmm...

pe2 hal aku memang sangat2 berterima kasih kat A.T dan akak A.T, tanpa diorang tak merasa aku nak dapat interview kat air asia nih. terima kasih sesangat yea...


p/s: mudah2an dapat la job nih...

kempen...kempen...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 8:34 PM

0

nama kempen...

hoho...sebelum nih M&M punya kempen, sekarang sudah ada lagi dua kempen dari DiGi iaitu DiGi Super Reload Youth Grapevine dan DiGi WWWOW Awads Std SS. dah ada 3 kempen sekarang ni, maybe ada la sket rezeki untuk aku. hehe~

p/s: tq skali lg nuffnang...

makbul...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 3:49 PM

0

whoaaa...sekarang da jadi fenomena tiap2 petang isnin sampai khamis dari pukul 7 - 8 malam anak2 dara dan mak2 dara mengadap depan tv3. semua pakat2 mengidam nak dapat bf dan menantu yg seromantik dan semacho seperti watak utama dalam drama tersebut. drama bersiri tersebut adalah nora elena yg adaptasi dari novel kasih yg suci. errr...rumah aku pun ada novel ni, bahan bacaan adik aku. aku kurang baca novel2 nih melainkan lagenda budak setan. huhu~

ok...entry ni bukan untuk bercerita pasal nora elena yea, sebab aku jarang layan drama nih. kalau tertengok pun sebab adik2 aku yg layan...tv ada satu je da nak buat macam mana kan? tapi ada ke orang yg habis romantik macam seth tan tu? ooohhh...benda nih hanya hiburan je, so jangan la terlampau mengharap yea. haha~

dalam banyak2 drama siri melayu untuk tahun nih yg buatkan aku tertarik adalah drama makbul yg main kat tv2, setiap hari khamis pukul 9 malam. yup...drama bercirikan islamik dan penuh dengan mesej. aku rasa korang patut tengok, drama yg ringan untuk di layan. mana la nak tau, dengan tengok drama nih terbuka la sket hati tu ke, yela...sekarang nih kita banyak dihidangkan dengan drama yg ntah apa2 ntah. huhu~
ohhh...lupa plak, drama ni juga merupakan sebuah cerita tentang doa. tu yg penting...

makbul...


p/s: aku bosan dengan drama cintan cintun yg tak munasabah...

software userbar...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 5:58 PM

0


dah lama aku teringin nak buat userbar, last2 terjumpa gak link userbar generator. aku donlod dan try, hmmm...software ni la yg aku cari selama nih. agak ketinggalan aku. yela, benda baru jumpa. dah alang2 aku jumpa, aku share ngan korang. mana la nk tau kot2 software ni berguna untuk korang gak. sharing is caring kan...
korang klik sini untuk donlod software yg aku crita kat atas yea...

tak cair kat tangan tapi cair kat mulut...

Posted by mudasfreakz | Posted in , | Posted on 3:58 AM

0

tu dia...m&m

sapa yg tak pernah makan m&m nih? korang memang manusia yg pelik. haha...sedap kot kalau time2 layan crita, movie ka sambil tangan dok petik satu per satu m&m nih masuk dalam mulut. aku baru perasan yg iklan m&m ni dok main kat nuffnang...teringat balik time study, rajin betul aku makan m&m. sekarang da plak peraduan vote & win. hadiah...1000 usd, usd ya bukannya rm...bnyak kot. korang vote ja mana satu kaler m&m yg korang suka. siap ada biodata untuk setiap kaler m&m tu. jom vote...tak rugi aihhh. mana tau kot2 nasib nak menang ka...

UPDATE: ni...aku kasi link yea...

p/s: tq nuffnang...

Allo, kasi klik la banyak kali.:)