Followers

EXCHANGE LINK

cinta jarak jauh...

Posted by mudasfreakz | Posted in , , , , | Posted on 12:29 AM

sejuk...sejuk...baru lepas mandi, dah jadi kebiasaan aku untuk mandi tengah2 malam. padahal mak aku dah warning banyak kali, "along...jangan selalu mandi malam, karang peparu berair baru tau..." biasa la anak laki ketegaq (degil) la sket. ok...mengadap balik depan laptop. tergerak hati nak buka blog. apa2 hal play kan lagu dulu dalam playlist kasi feel sket, lagu pilihan one republic - secrets...

tajuk apa la aku nak letak untuk post kali nih. last2 baru aku rasa nak letak 'cinta jarak jauh...' ada kena mengena dengan aku ke? mestila ada...



tajuk dengan situasi aku sekarang ni memang sama. A.T di shah alam dan aku pulak belajar kat melaka...A.T still kat shah alam dan aku pulak kat penang itu pun aku balik kampung. jauh kan? tak ada la mengharapkan jauh dari tu. aku pun tau ada orang yang cintanya lagi jauh dengan situasi aku sekarang nih...

apa yg boleh membuatkan perasaan cinta dan sayang tu maintain walaupun jarak jauh? bagi aku, percaya dengan pasangan masing2 dan tak lupa juga untuk bagi komitmen...berhubung dengan kerap pun salah satu darinye...tak kisah la calling ke, facebooking ke, yming ke yg penting terus berhubung. bukan nak busybody nak tau apa yg dibuat hari2...tapi bagi aku tu la caranye untuk mendekati dengan orang tersayang. kalau tak berhubung katanye nanti tak ingat langsung...(selamat A.T tak macam tu). maklum la...nak jumpa pun susah, kalau jadi jutawan senang la sket...naik je jet peribadi dan landing belakang rumah. hahaha...

percaya...korang percaya dengan pasangan korang? harus...aku jawab. kalau ada sekelumit perasaan tak percaya tu terdetik kat hati korang, alahai...seyes aku cakap rumah tiang seribu pun boleh roboh (betul ke?). biasa la kalau dah jauh mesti ada gak terdetik macam tu. pe2 pun kalau pasangan tu memang dah ditakdirkan untuk korang, korang tak perlu bimbang ...melainkan korang yg bermain kayu tiga di belakang pasangan korang ataupun sebaliknye (dah macam putar alam plak aku taip nih). pe pendapat korang?


dekat tapi jauh...

p/s: layan citer going the distance...best!!!

p/s lagi: bila untuk cinta jarak dekat? yg paling penting cinta pada yg maha esa...

Comments (0)

Allo, kasi klik la banyak kali.:)